Gammel Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Bankernes fede rentefest er forbi

Tiden hvor man kunne vente i flere dage fra en overførsel af penge blev sat i gang, til de gik ind på modtagerens konto, er nu slut.

Fra fredag får et flertal af de danske bankkunder nemlig mulighed for at overføre penge mellem konti i forskellige pengeinstitutter, så pengene når frem næsten øjeblikkeligt, på samme måde som en e-mail.

De øjeblikkelige overførsler betyder, at bankerne ikke længere kan tjene millioner på renteindtægter, mens overførslen af penge venter på at gå igennem.

Det skriver Berlingske Business.

Det vækker jubel i Dansk Erhverv, der i årevis har kæmpet for at få bankerne til at implementere de hurtigere overførsler.

- Når forbrugerne foretager betalinger med Dankortet om fredagen, og butikken først modtager pengene om tirsdagen, så har bankerne udnyttet betalingssystemet til ekstra rentegevinster. Vi er derfor godt tilfredse med, at pengene fra i dag straks kommer til at ligge hos de retmæssige ejere, nemlig private og erhvervsdrivende kunder, udtaler Henrik Hyltoft, markedsdirektør i Dansk Erhverv, til Berlingske Business.

Både Danske Bank og Nordea er parate til at foretage de nye hurtige overførsler, mens flere af de andre banker endnu ikke er klar til ændringen.

Læs også
Top job