Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

BREAKING
0

I disse brancher lukker der flest firmaer

Risikoen for at må lukke sit firma er ikke lige stor i alle brancher. Se listen over de 20 mest lukningsramte brancher her.

Branchen for virksomhedsrådgivning og anden rådgivning om driftsledelse ligger suverænt i top over de brancher, hvor flest firmaer lukker.  Foto: Colourbox

Drømmen om et liv som selvstændig erhvervsdrivende er så tillokkende, at titusindvis af danskere hvert år kaster sig ud i at starte deres eget firma.

Men mens nogle får succes og kan udleve deres drøm med sorte tal på bundlinjen, må andre sande, at livet som selvstændig ikke er det letteste i verden. Spørgsmålet er så, i hvilke brancher risikoen for at må lukke er størst?

På baggrund af tal fra NN Markedsdata, der er en erhvervsdatabase med information om alle danske virksomheder, har Finans.dk sammensat en liste over de 20 brancher med flest ophørte firmaer i 2014.

Tallene viser, ifølge adm. direktør i NN Markedsdata, Ivan Jæger Christiansen, at der er en tydelig sammenhæng mellem de brancher, hvor der åbner flest virksomheder, og de brancher, hvor der lukker flest.

»Hvis vi skal bruge en kliche, så er det også her sådan, at det, der kommer let, går let. Hvis det kræver meget begrænsede investeringer at starte op, lokker det flere til branchen, også folk uden megen kapital. Og manglende kapital øger risikoen for, at man må lukke igen inden for kort tid,« siger Ivan Jæger Christiansen.

Brancher med flest ophørte firmaer i 2014 - klik på billedet og læs mere:

 

De fleste af de virksomheder, som er lukket i 2014, var enkeltmandsvirksomheder, men selvom det betyder, at tabet af arbejdspladser ikke er monstrøst, ligger der en skjult regning i, at de lukkede virksomheder ikke vækster og skaber flere arbejdspladser fremadrettet, mener Ivan Jæger Christiansen.

»Og det er interessant, at der lukker flest virksomheder på de områder, hvor vi i Danmark mener, at vi skal være verdensmestre, altså vidensvirksomheder. Vi skal leve af vore hjerner, men det ser ud til, at denne mission ikke lykkes for mange,« siger han.

BRANCHENYT
Læs også