Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Utilfredse landmænd vil ændre gammel regel

De 52 svineproducenter, som meldte sig ud af LandboSyd i oktober, vil ændre landboforeningernes støtte til L&F.

Martin Merrild, formand for L&F, mener, at det er en mærkelig tankegang, at man melder sig ud og selv vil vælge, hvilke fordele man vil betale for. Foto: Mikkel Berg Pedersen/Polfoto

I oktober meldte 52 svineproducenter sig ud af LandboSyd, fordi de var utilfredse med Landbrug & Fødevarer (L&F). Nu kan de være på vej tilbage til landboforeningen.

Tirsdag aften mødes svineproducenterne med formanden for LandboSyd, Mogens Dall. Her skal de diskutere en løsning, hvor de kan være en del af landboforeningen, uden at de støtter L&F.

»Problemet er, at vi ikke kan melde os ind i LandboSyd igen, uden at vi også melder os ind i L&F. Vi er meget enige i, hvordan LandboSyd gør tingene, men vi er ikke klar til at støtte L&F igen,« siger Lars Bertram, der er en af de svineproducenter, som meldte sig ud i oktober.

Alle landboforeningerne er medlem af L&F, og for hvert medlem, landboforeningerne har, giver de et beløb videre til L&F.

Lars Bertram ønsker, at man i stedet skiller de to ting ad, så det er op til hvert enkelt medlem af LandboSyd at vurdere, om man også vil støtte L&F.

»Vi vil gerne have, at man selv kan vælge, om man vil være med begge steder. L&F har lagt hånden på alle landboforeningerne, men LandboSyd bestemmer nu engang selv,« siger Lars Bertram.

Mogens Dall vil på mødet mellem LandboSyd og svineproducenterne opfordre til, at de forhåndværende medlemmer laver et udspil til L&F, hvor de redegør for de punkter, som de er utilfredse med L&F i.

Samtidig har han nogle ideer til, hvordan de 52 svineproducenter fortsat kan være tilknyttet LandboSyd, uden at de støtter L&F. Han erkender dog, at det er en svær balancegang.

»Jeg skal sørge for, at der ikke bliver forskelsbehandlet på medlemmer og ikke-medlemmer. Jeg ønsker ikke, at nogen ikke betaler og får det samme som de medlemmer, der betaler. Det er en svær knude at løse,« siger Mogens Dall.

Formand for L&F, Martin Merrild, siger, at meget af det arbejde, som foregår i landboforeningerne, er afhængigt af, at man er medlem af L&F. Det er hele tankesættet.

Han mener, at det er en mærkelig tankegang, at man mener, at man kan melde sig ud og selv vælge, hvilke fordele man vil betale for.

»Vi arbejder automatisk for alle landmænd. De, som ikke vil betale, lukrerer jo bare på, at andre betaler for det arbejde. Er der så nogen, som vil betale halvt kontingent, fordi de er enige i halvdelen, af det vi mener? Det giver ikke mening for mig. Hele vores arbejde handler om, at vi arbejder for alle landmænd,« siger Martin Merrild.

BRANCHENYT
Læs også