Gammel Erhverv

TeliaSonera og Telenor slår sig sammen

Det nye selskab får omkring 3,5 mio. mobilabonnementer og en sammenlagt markedsandel på cirka 40 pct.

Det oplyser selskaberne i en pressemeddelelse.

Der bliver tale om et fællesejet selskab med en fordeling på 50 pct. til hver.

Selskabet vil have ca. 3,5 mio. abonnenter og en omsætning på 9 mia. kr. Transaktionen skaber en mobiloperatør med en samlet markedsandel på ca. 40 pct., oplyser selskaberne.

Og der har længe været behov for en sammenlægning i Danmark, oplyser selskaberne. Telenor og TeliaSonera har siden 2012 delt mobilnetværk herhjemme, men at slå pjalterne sammen giver virksomhederne optimale muligheder for at skabe mest mulig værdi, hedder det.

»Konkurrencen i Danmark er intens, og vi ser et fortsat pres på omsætning og indtjening, så en konsolidering var den eneste løsning. Ved at slå Telenors og TeliaSoneras aktiver og kundebaser i Danmark sammen skaber vi en robust operatør, der kan tilbyde kunderne fremragende mobilnet med en god brugeroplevelse,« siger Kjell-Morten Johnsen, Executive Vice President og chef for Telenor Region Europa.

Sammenlægningen ventes at give 800 mio. danske kroner i synergier med fuld effekt fra 2019.

De største synergieffekter forventes inden for distribution, salg og marketing, kundeservice, administration samt netværk og it. Omkostningerne ved at integrere systemerne forventes at koste 800 mio. kr. frem til 2017.

Men det bliver ikke kun selskaberne, der får glæde af sammenlægningen, hedder det endvidere i pressemeddelelsen. De danske kunder får »væsentlige fordele«, hedder det.

»Blandt andet vil selskabet få flere butikker og være bedre rustet til at give kunderne en endnu bedre netværksoplevelse. Derudover vil det fællesejede selskab være bedre i stand til at investere i attraktive og brugervenlige tjenester. Ved at slå de to selskabers bredbåndstjenester sammen, vil der desuden skabes en bedre bredbåndsleverandør for såvel privat- som erhvervskunder,« hedder det i pressemeddelelsen.

»Det er et naturligt og nødvendigt skridt at etablere et fælles selskab sammen med Telenor, hvor vi bygger videre på vores eksisterende netværkssamarbejde. Ved at slå vores kræfter sammen kan vi sikre fortsatte investeringer i Danmark – ikke blot til glæde for de danske telekunder, men også for det danske samfund som helhed,« siger Robert Andersen, Executive Vice President og chef for region Europa i TeliaSonera.

Ejerskabet af det nye selskab deles ligeligt mellem TeliaSonera og Telenor. Virksomhederne blev enige om, at værdien af deres respektive selskaber var stort set ens. Det nye selskabs bestyrelse vil ligeledes være ligeligt repræsenteret. Bestyrelsen får syv medlemmer, hvor hvert selskab udpeger tre medlemmer, og hvor bestyrelsesformanden vil blive valgt enstemmigt af de to parter i fællesskab.

Der er endnu ikke fundet en administrerende direktør for det nye selskab, men det forventes, at direktørsædet er optaget inden handlen gennemføres.

Handlen kræver godkendelse af EU Kommissionen, og parterne forventer at handlen godkendes i løbet af 2015. Indtil da vil selskaberne fortsætte deres normale drift og operere uafhængigt og selvstændigt.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.