Gammel Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

BREAKING

Nye muligheder ved McDonalds-kassen

Fald i salget hos burgerkoncernen i USA sætter gang i McDonalds' jagt på nye teknologiske løsninger, der kan øge fastfood-salget. I Danmark overvejer McDonalds også mobilbetaling.

Foto: Mik Eskestad

En burger betalt med mobilen.

Det kan blive fremtiden på McDonalds’ restauranter, der vil gøre det endnu nemmere at nappe et »Happy Meal« med børnene eller en cheese burger med på vej hjem fra julefrokosten.

»Vi undersøger hele tiden nye digitale løsninger, og betaling med mobilen med f.eks. MobilePay eller Swipp er nogle af de muligheder, vi ser på. Men vi kan ikke løfte sløret for konkrete planer endnu. Det er dog noget, vi arbejder fokuseret på, og vi kommer også til at lancere nyt på området inden for de kommende to år,« fortæller pressechef i McDonalds Danmark, Pia Tobberup.

At et ”betalings-makeover” er på vej, var også meldingen fra McDonalds’ hjemland USA mandag, da nye tal afslørede, at McDonalds’ salg lige nu oplever det største fald i det seneste årti.

Nye tal for »same-store« salget, der omfatter de restauranter, der er åbnet i år, viste et dyk i november på 4,6 pct. i USA, ligesom fastfoodkædens salg også globalt blev reduceret med 2,2 pct.

Vi undersøger hele tiden nye digitale løsninger, og betaling med mobilen med f.eks. MobilePay, eller Swipp er nogle af de muligheder, vi ser på.

Pia Tobberup, pressechef McDonalds Danmark

Derfor meddelte McDonalds i USA mandag, at selskabet det kommende halvandet år vil arbejde for at modernisere sine burgerbutikker gennem renoveringer, mobile apps og teknologiske opgraderinger. Forbedringer, der hører under projektet »Experience of the Future«, hvor netop burgerbetaling med telefonen er på tegnebrættet.

På nogle markeder er McDonalds samtidig også i gang med at teste servering ved bordene, mere lokalt tilpassede menuer samt kunders mulighed for selv at sammensætte deres yndlingsburger.

Herhjemme kan McDonalds dog ikke klage over danskernes appetit. De seneste tal fra Dansk Aktie Analyses gennemgang af regnskaberne for 2013 viste, at McDonald’s seneste overskud lød på 85 mio. kr. i deres i alt 17 restauranter, som McDonald’s Danmark selv står for driften af.

Franchisekæden har dog i alt 89 McDonalds-restauranter i Danmark - hvoraf den nyeste åbnede i Næstved i august i år. Og flere burgerjoints er på vej.

»Vi har planer om at åbne to nye restauranter mere i det nye år,« fortæller Pia Tobberup.

Læs også