Gammel Erhverv

Verdens rigeste blev 563 mia. kr. rigere i 2014

En enkelt mand har i løbet af i år tilført 154 mia. kr. til sin formue.

Artiklens øverste billede
Den tidligere engelsklærer Jack Ma har god grund til at være glad. I løbet af 2014 er hans formue blevet 154 mia. kr. mere værd.

På trods af en verdensøkonomi, der er præget af faldende oliepriser, et anspændt forhold mellem Vesten og Rusland og efterdønningerne fra finanskrisen, så har verdens rigeste stadig kunnet grine hele vejen til banken i år.

De 400 rigeste personer i verden har nemlig øget deres formue med lidt over 563 mia. kr. i løbet af i år. Med stigningen har de 400 personer nu en samlet formue på ikke mindre end 25 billioner kr. Det skriver det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg.

Stifteren af den kinesiske onlinegigant Alibaba, Jack Ma, kunne på Singles Day, den 11. november, notere sig for en omsætning på 9,3 mia. dollars.

Den person, som har formået at få sin formue til at vokse mest i 2014, er den tidligere engelsklærer Jack Ma. Han startede i 1999 Alibaba, som i dag er Kinas største e-handelsside. Jack Ma har i løbet af 2014 kunnet tilføje ikke mindre end 154 mia. kr. til sin formue. Det skyldes især, at Alibaba-aktien er steget med 56 pct., efter at virksomheden gik på børsen i september.

Den enorme stigning i Jack Mas formue i løbet af 2014 betyder, at han i dag er god for mere end 175 mia. kr. Dermed kan den 50-årige kineser kalde sig for Asiens rigeste person. I løbet af 2014 har han nemlig overgået Asiens hidtil rigeste person, den 86-årige erhvervsmand Li Kashing. Han tjente sine første milliarder på at producere kunstige blomster. De penge har han formået at investere særdeles fornuftigt, og han har på den måde mangedoblet sin formue.

Warren Buffet, hovedaktionær og adm. direktør i den amerikanske virksomhed Berkshire Hathaway.

En anden, der har formået at øge sin formue betragteligt i år, er den amerikanske investor og erhvervsmand Warren Buffett. Han er i løbet af 2014 blevet næsten 84 milliard kr. rigere, og det giver ham andenpladsen på listen.

84-årige Warren Buffet er hovedaktionær og adm. direktør i den amerikanske virksomhed Berkshire Hathaway. Han er i dag verdens næstrigeste person kun overgået af Microsoft-stifteren Bill Gates, der har en formue på svimlende 537 mia. kr. Bill Gates må dog nøjes med en femteplads på listen over personer, som har øget deres formue mest i løbet af 2014. Han er nemlig ”kun” blevet godt 55 mia. kr. rigere i år.

Wang Jianlin, formand for selskabet Wanda Group.

På tredjepladsen kommer Wang Jianlin, der er medstifter af og bestyrelsesformand for et af Kinas største ejendomsinvesteringsselskaber: Dalian Wanda Group. Wang Jianlin har i år øget sin formue med over 78 mia. kr., og han kan nemt komme til at udfordre sin landsmand Jack Ma til førstepladsen som den person, der tjener mest næste år. Dalian Wanda Group går nemlig på børsen i starten af 2015.

Facebook-stifteren Mark Zuckerberg.

30-årige Mark Zuckerberg, der er medstifter af Facebook, blev i år næsten 65 mia. kr. rigere især på grund af en stigende Facebook-aktie. Mark Zuckerberg er dog også en af dem, som mærker udfordringerne med Rusland. Bl.a. har Putin i år blokeret en Facebook-side for et russisk oppositionsparti.

Selvom de rige i verden generelt er blevet meget i rigere i løbet af 2014, er det også gået mindre godt for nogle af de rige. I Rusland mærker de rigeste i særdeleshed også, at spændingerne mellem Rusland og Vesten har konsekvenser. Vladimir Evtushenkov, der engang var Ruslands 14. rigeste person, mistede i år 80 pct. af sin formue. Tabet på knap 50 mia. kr. betyder, at han helt glider ud af Bloombergs liste over verdens rigeste personer.

En anden russer, der har tabt et betydeligt beløb er Leonid Mikhelson, der har mistet godt 47 mia. kr. i løbet af 2014. Han er adm. direktør i OAO Novatek, der er Ruslands næststørste producent af naturgas. Leonid Mikhelsons tab skyldes især, at OAO Novatek-aktien er faldet med 44 pct. i år.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.