Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Lyngby skal huse Danmarks svar på Silicon Valley

Der er fremskredne planer om at etablere et nyt område, en såkaldt Vidensby, lige ved siden af Danmarks Tekniske Universitet i Lyngby.

Sådan ser Silicon Valley ud. Nu skal der laves et lignende område i Danmark, som skal ligge imellem DTU i Lynby og Helsingør-motorvejen.  Foto: AP

Vidensbyen skal skabe vækst via et samarbejde mellem erhvervslivet, forskningsverdenen og iværksættermiljøet efter forbilledet fra Silicon Valley ved San Fransisco.

Det skriver Berlingske Business.

- Man kan ikke genskabe Silicon Valley én til én. Området er alt andet lige et produkt af en lang udvikling. Man kan ikke kopiere det - men man kan lade sig inspirere og lære rigtigt meget af det. Specielt når det kommer til det aktive fokus på at omsætte ideer til forretning - og så tror jeg, vi kan lære noget af villigheden til at løbe risici, siger Søren Juul Jørgensen, chef for Udenrigsministeriets Innovation Center i San Fransisco.

Byggeriet kommer til at ligge i en kile mellem DTU og Helsingør-motorvejen samt på nærliggende områder. Stedet er trafikalt let at nå - både via motorvej samt den kommende letbane. Offentlige og private aktører er inde over projektet, som skal lede til mere end 200.000 kvadratmeter videnserhverv, universitetsbyggeri og kollegier.

BRANCHENYT
Læs også