Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Lego-pengetank i stort trailer-opkøb

Kirk Kapital indgår samarbejde med Nordens største trailervirksomhed for trecifret millionbeløb.

Kirk Kapital køber knap halvdelen af PNO Holding for et trecifret millionbeløb.  Foto: PNO Holding

Mandag købte Kirk Kapital 48 pct. af aktierne i Nordens største trailervirksomhed, PNO Holding.

Det oplyser selskaberne i en pressemeddelelse.

Administrerende direktør i PNO, Jacob Lee Ørnstrand, oplyser, at virksomheden længe har været på udkig efter en partner, som forstod virksomhedens forretningsmetode.

PNO er familieejet, og Jacob Lee Ørnstrand fortæller, at der har været flere virksomheder i kikkerten, men at valget faldt på Kirk Kapital på grund af selskabets familiedrevne historie.

»Med Kirk Kapital får vi en langsigtet og ressourcestærk aktionær, som deler vores strategiske mål for PNO. Vi arbejder konstant på at styrke virksomhedens salgs- og konkurrencekraft, så vi gennem udvidelse af produktporteføljen og forbedring af vores service set up kan vokse og vinde markedsandele i eksisterende markeder. Kirk Kapitals indtræden i ejerkredsen medvirker til at sikre det igangværende generationsskifte og giver os et stærkere grundlag for den udvikling, vi vil gennemføre over de kommende år. Jeg ser frem til sammen med Kirk Kapital at indlede den næste spændende fase i PNO’s udvikling,« siger han.

 

 

PNO er Nordens førende trailerudlejer med ca. 10.000 trailere. Virksomheden blev grundlagt i 1975 af Per Nelson Ørnstrand.

PNO har hovedkontor i Helsingborg i Sverige. Selskabet agerer i hele Europa, men dets primære marked er de skandinaviske lande.

En "usynlig" virksomhed, nævner Jacob Lee Ørnstrand, for man ser meget sjældent virksomhedens navn på trailerne. PNO udlejer trailere til både små, mellemstore og store aktører på markedet, men det er som regel kundernes logo, der præger anhængerne, oplyser direktøren.

I 2013 udgjorde PNO’s omsætning ca. 600 mio. kr., og driftsresultatet (EBIT) var på 91 mio. kr. Balancen var på 1,6 mia. kr., og egenkapitalen udgjorde 270 mio.

Planen fremover er at øge omsætning og indtjening på de nuværende markeder. Strategien ændrer sig ikke efter partnerskabet med Kirk Kapital, forlyder det fra Jacob Lee Ørnstrand.

Parterne ønsker ikke at oplyse transaktionsprisen, men det oplyses, at opkøbet kostede Kirk Kapital et tre-cifret millionbeløb. Efter transaktionen ejer Ørnstrand-familien 52 pct. af aktierne i PNO.

BRANCHENYT
Læs også