Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Coloplast-ejer beder om ro efter groft hjemmerøveri

En af Danmarks rigeste erhvervsmænd har det efter omstændighederne godt efter hjemmerøveri i weekenden.

Niels Peter Louis-Hansen blev i weekenden udsat for et groft hjemmerøveri. Han og hans familie har det efter omstændighederne godt, oplyser Coloplast. Pr-foto: Coloplast Niels Peter Louis-Hansen blev i weekenden udsat for et groft hjemmerøveri. Han og hans familie har det efter omstændighederne godt, oplyser Coloplast. Arkivfoto: Ole Steen

Coloplast-ejer Niels Peter Louis-Hansen blev i weekenden udsat for et groft hjemmerøveri. Omkring 2,5 millioner kroner frarøvede gerningsmanden erhvervsmanden og hans familie efter at have truet Niels Peter Louis-Hansen og hans hustru med en pistol.

Den 67-årige Niels Peter Louis-Hansen ønsker ikke selv at stille op til interview, men Jyllands-Posten har fået en kommentar fra Coloplast om Niels Peter Louis-Hansen og hans families tilstand.

"Familien har det efter omstændighederne godt. Men de er selvfølgelig påvirkede af den ubehagelige situation, de har været udsat for i weekenden," siger Simon Mehl Augustesen, Senior Manager for Media Relations i Coloplast, til Jyllands-Posten.

Nordsjællands Politi har oplyst, at Niels Peter Louis-Hansen og hans hustru ikke led fysisk overlast ved hjemmerøveriet. Det ønsker Simon Mehl Augustesen ikke at oplyse nærmere om, men slår igen fast, at familien efter omstændighederne har det godt.

"De beder om ro til at bearbejde den ubehagelige oplevelse," siger han og fortæller, at familien ikke ønsker at tale med pressen efter episoden.

Coloplast har endnu ingen kommentarer til, hvornår Niels Peter Louis-Hansen forventes at vende tilbage til arbejdet. Samtidig har firmaet ikke yderligere oplysninger om sagen.

Indtil videre er en formodet gerningsmand blev varetægtsfængslet i fire uger efter et grundlovsforhør mandag eftermiddag. Nordsjællands Politi ønsker ikke at komme med yderligere oplysninger om retsmødet, da det foregik bag lukkede døre.

Røveriet fandt sted søndag aften omkring klokken halv ni, hvor gerningsmanden trængte ind i Niels Peter Louis-Hansens hjem i Vedbæk ved at smadre en rude.

Med en pistol truede personen Coloplast-ejeren og hans hustru til at overføre 2,5 millioner kroner til en bankkonto. Ifølge politiets sigtelse udleverede gerningsmanden samtidig et brev til Niels Peter Louis-Hansen med instrukser om, hvad gerningsmandens krav var.

Derefter ringede erhvervsmanden til sin bank, der overførte de 2,5 millioner kroner.

Anklager fra Nordsjællands Politi, Camilla Godfrey, ønsker ikke at oplyse, om pengene er blevet bragt tilbage igen, fordi grundlovsforhøret mandag foregik bag lukkede døre.

Anklagemyndigheden ved Nordsjællands Politi anser røveriet som et egentligt hjemmerøveri. Forbrydelsen kan give op til fem års fængsel.

Niels Peter Louis-Hansen er arving, medejer, hovedaktionær og næstformand i medicinalvirksomheden Coloplast, der leverer medicinsk udstyr som stomiposer og katetre.

Ved udgangen af 2014 ejede Niels Peter Louis-Hansen næsten 21 pct. af aktierne i Coloplast til en værdi af omkring 22,5 milliarder kroner. Ifølge Berlingskes seneste oversigt over danske velhavere er Louis-Hansen-familien Danmarks næstrigeste efter Lego-familien Kirk-Christiansen.

Samtidig er Niels Peter Louis-Hansen ifølge Forbes den 435. rigeste mand i verden med en formue på omkring 25,9 milliarder kroner.

BRANCHENYT
Læs også