Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Dansk iværksætter henter endnu en gang millioner til tilbudsportal

Virksomheden Colego er klar til at indtage det tyske marked med en venturekapital på 23 mio. kr.

På mindre end et år har iværksætter Martin Lavlund skaffet 40 mio. kr. i kapital til virksomheden Colego. Foto: Colego

Vækstambitionerne for tilbudsportalen Colego er store, og derfor skal virksomheden hente kapital udefra. Men det ser heller ikke ud til at være noget problem for adm. direktør og stifter af Colego Martin Lavlund.

Det er anden gang inden for bare et år, at han henter et tocifret millionbeløb til Colego, der blev stiftet i 2012 under navnet Pristorvet. Virksomhedens koncept er, at man via tilbudsportalen kan få tilbud fra fagfolk på alt fra gulvslibning, over rengøring til revision. En service, der indtil nu er blevet brugt 50.000 gange.

Nu har Colego fået 23 mio. kr. mere til at udbrede servicen. Pengene kommer fra Fullrate stifteren Peter Mægbæk, kapitalfonden Northcap og Martin Lavlund selv. Hvor meget de tre hver især skyder i projektet er fortroligt.

»Pengene betyder, at vi kan vokse hurtigere, end hvis vi skulle gøre det rent organiske og konstant have fokus på at have en positiv bundlinje. Og det betyder, at vi kan ramme bredere i markedet,« siger Martin Lavlund.

 

Det er anden gang, at Nothcap skyder penge i Colego. Første gang var i 2014, da venturefonden sammen med Vækstfonden skød 15 mio. kr. i projektet.

»Da vi investerede i Colego første gang, var det med en tro på, at virksomheden kunne blive til noget stort. Den tro er blevet underbygget siden, og det ser rigtig godt ud fremadrettet. Der er sket en masse positiv udvikling i selskabet,« siger Rasmus Bjerngaard, der er partner i Northcap og bestyrelsesmedlem i Cologo.

Colego er i øjeblikket ved at etablere sig i Tyskland, hvor virksomheden i første omgang vil indtage Hamborg. Derefter kommer turen til de øvrige storbyer i Tyskland.

»Tyskland er Europas største økonomi, og vi går selvfølgelig til opgaven med lidt besindelse. Vi skal bevise, at vi kan rykke noget i Tyskland i regionen Hamborg til at starte med. Når vi så har bevist det, vil vi tage andre storbyer i Tyskland, og ellers kunne det sagens være en mulighed at gå over Atlanten til USA,« siger Martin Lavlund.

 

Med til de store vækstambitioner hører også behovet for endnu mere kapital udefra. Men den opgave ser bestemt heller ikke ud til at være umulig for Colego. Allerede nu er Rasmus Bjerngaard og Northcap positive over for endnu en investering.

»Vi er godt klar over, at det koster nogle penge at ekspandere så kraftigt. Bundlinjen bliver ikke positiv i morgen. Når man skal udvide forretningen så hurtigt, som Colego gør, ser det ud som om, der er underskud i forretningen, men den er stadig sund indeni,« siger Rasmus Bjerngaard.

Martin Lavlunde er da også optimistisk for muligheder for at skaffe mere kapital i fremtiden.

»Der er en hel del, der viser interesse for os. Det har været rimelig nemt hidtil at skaffe kapital, og vi har en hel del venture kapital, som er interesseret i at snakke videre med os i nye runder,« siger han.

Northcap ejer i dag en stor del af Colego, hvor stor en del er en forretningshemmelighed, ligesom virksomheden holder nøgletallene tæt ind til kroppen.

BRANCHENYT
Læs også