Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Shitstorm giver Jensen's Bøfhus millionunderskud

Restaurantkæden Jensen’s Bøfhus fik et underskud på 30 mio. kr. i 2014 bl.a. pga. af navnestriden med Jensens Fiskerestaurant.

Vi har ikke været dygtige nok til at forklare sagen, lyder det fra Jensen's Bøfhus om årsagen til at shitstormen i efteråret koster kæden årets overskud. Foto: Adriao/Wikimedia Commons

I september i fjor vandt Palle Skov Jensen, der er ejer og grundlægger af restaurantkæden Jensen's Bøfhus, en sag i Højesteret om retten til at bruge navnet Jensens. Afgørelsen betød af en restaurant i Sæby ikke længere måtte kalde sig Jensens Fiskerestaurant.

Godt nok vandt Palle Skov Jensen i Højesteret, men folkedomstolen dømte ham og Jensen’s Bøfhus som tabere. Højesteretsdommen fik nemlig danskerne til at skrive vrede kommentarer på Jensen’s Bøfhus' facebookside.

Ikke nok med at kommentarer som: "Gå på Bone's i stedet for!! De har ikke ry for at sagsøge små virksomheder for patent på navnet "Jensens"...sygelig holdning"  plagede siden,  der blev også oprettet en facebookgruppe under navnet Boykot Jensen's Bøfhus, som tusindvis af danskere støttede.

Med andre ord blev Jensen’s Bøfhus udsat for en regulær shitstorm. Og den kan nu aflæses direkte i regnskabet for 2014. Jensen's Food Group, der består af Jensen's Bøfhus Holding A/S, Danske Familierestauranter A/S og Karl Chr. Skov Jensen A/S, fik i 2014 et samlet underskud på 30 mio. kr., og virksomheden selv giver shitstormen skylden.

»I medierne fremstod sagen om Jensens Fiskerestaurant som Davids kamp mod Goliath. Den faktuelle sandhed var, at sagen kun havde vores interesse, da Jensens Fiskerestaurant var ved at åbne restaurant nr. fire i en ekspanderende kæde, hvor man tydeligvis lukrerede på vores brand. Det gav Højesteret os ret i. Men vi var tydeligvis ikke dygtige nok til at få forklaret denne misforståelse,« siger Palle Skov Jensen i en pressemeddelelse.

Indtil Jensen's Bøfhus blev ramt af shitstormen, gik det ellers ganske godt for virksomheden. Frem til september havde virksomheden nemlig vækst. Men det fik højesteretsdommen altså sat en stopper for.

Da shitstormen havde stået på i et par dage, sagde Palle Skov Jensen ellers, at de mange negative kommentarer fra danskerne ikke kunne mærkes på omsætningen.

»Jeg har set salgstallene fra fredag aften, lørdag middag og tidligt lørdag aften, og der er tallene helt normale, så siderne på Facebook har indtil videre ikke påvirket os,« sagde Palle Skov Jensen den 21. september om sagen.

Det er ikke kun det samlede resultat, som shitstormen har påvirket. Omsætningen faldt fra 926 mio. kr. i 2013 til 864 mio. kr. i 2014. Og Jensen's Bøfhus kalder da også årets resultat for utilfredsstillende.

Restauranterne Jensen’s Bøfhus står for de fem mio. kr. af underskuddet. Men det er ikke kun Jensen’s Bøfhus restauranterne, som nogle danskere har valgt at boykotte. Også Jensen’s Køkken, der laver saucer, dressinger, spareribs ol., der sælges i supermarkeder, har oplevet et faldende salg i Danmark. Til gengæld er salget for Jensen’s Køkken steget kraftigt i eksportmarkederne, skriver Jensen’s Bøfhus i pressemeddelelsen.

Selvom det er knap ni måneder siden, at Jensen's Bøfhus vandt navnesagen over Jensens Fiskerestaurant, kan det stadig mærkes på salget. Og shitstormen vil også i år få betydning for resultatet i virksomheden.

»Det er fortsat forbundet med usikkerhed, hvornår Danmark er tilbage på niveau fra før mediestormen, hvilket naturligt vil påvirke resultatet for 2015,« skriver Jensen's Bøfhus i regnskabet

Nøgletal for Jensen's Bøfhus

Nøgletal i mio. kr.201420132012
Omsætning864926943
Resultat-30-117
Egenkapital88119130
BRANCHENYT
Læs også