Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

It-millionær kaster sig over bordene på restauranterne

Consit Gruppen har købt 40 pct. af en dansk bookingvirksomhed og satser nu på 1.0

32-årige Mikkel Nederby Pedersen har solgt 40 pct. af sin bookingvirksomhed Easytablebooking til Consit Gruppen. Lige nu har han 60 kunder i Danmark, men inden for to-tre år tror man på, at mellem 700 og 1.000 restauranter og caféer har skrevet sig op til at bruge hans bookingtjeneste frem for den dyre software, der ellers står til rådighed på markedet.  Foto: Privatfoto

Restauranternes bookingsystemer ryger i skyen, så både gæster og restauratører kan booke og administration af borde online.

Det har været en fordel for 32-årige Mikkel Nederby Pedersen, der nu har solgt 40 pct. af sin virksomhed Easytablebooking til Consit Gruppen for et millionbeløb.

»Der er et stort uopdyrket marked inden for cloud-baserede booking-systemer til restauranter og caféer både i Danmark og i udlandet. Der er nogle få store spillere, som udbyder nogle tunge og dyre løsninger, der kræver store investeringer i blandt andet software. Det marked ryster vi nu godt og grundigt op i,« siger Per Erland, hovedauktionær i Consit Gruppen, der leverer it-løsninger og rådgivning til virksomheder.

Per Erland tjente i 2007 sin formue på at sælge IT-Gruppen og har siden da investeret i it-virksomheder og kasseterminalløsninger i både Danmark og udlandet. Han har nu fået øje på Mikkel Nederby Pedersen, der siden han lancerede Easytablebooking i fjor allerede har skaffet sig vej ind hos 60 restauranter og caféer i Danmark.

Bookingsystemet, der kan bruges fra computer, tablet og mobil, skal ikke installeres eller sættes op og koster omkring 300 kr. om måneden.

»På de seneste seks måneder har jeg fået 30 nye kunder. Selvfølgelig både fordi jeg har indledt nogle gode samarbejder rundt omkring, men også fordi der simpelthen er efterspørgsel på det, EasyTableBooking kan. De mest udbredte bookingsystemer er Windows-programmer, som man skal installere på en computer, og det er ikke unormalt, at man skal bruge helt op mod 1.000 kr. om måneden på abonnement,«  siger Mikkel Nederby Pedersen.

Men med Mikkel Nederby Pedersens løsning forholder det sig anderledes:

»Vi kører en flad prisstruktur, så restauranten altid ved, hvad det koster. Restauratørerne kan selv oprette sig på hjemmesiden, og programmet kan sættes op i løbet af fem-ti minutter, også selvom man ikke er computerekspert,« fortæller Mikkel Nederby Pedersen.

Per Erland, der også er medejer af Dansk Kassesystem A/S og en af Norges førende udbydere af kassesystemer, er også klar til at rykke uden for Danmarks grænser med Easytablebooking.

»Cloud-løsningen er skalerbar til udlandet, så første skridt ud på den internationale scene bliver Norge, hvor jeg er medejer af Kasse og Butiksdata, som sidder på 50 pct. af markedet,« siger Per Erland. 

Inden for de næste to-tre år sigter han og Mikkel Nederby Pedersen efter at have mellem 700 og 1.000 restauranter skrevet op som kunder hos dem, og allerede fra januar 2016 håber man på, at det vil kunne generere et overskud.

BRANCHENYT
Læs også