Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Ny dansk søgemaskine vil bryde Googles grænser

Danskerne får adgang til tusinder af udenlandske webshops, som de ikke kendte til, siger medstifter.

Den nye danske søgemaskine Shopfant.com bryder Googles grænser og giver adgang til tusindvis af butikker i Europa. Screenshot

Når danskerne går på jagt efter det næste gode køb, går vejen ofte forbi Google. Her ligger de store webshops som regel bedre placeret end de mindre, ligesom man typisk finder flest danske webshops.

Men sådan behøver det ikke være, lyder det fra en af idémændene bag den nye danske søgemaskine Shopfant.com, der bryder Googles grænser og giver adgang til tusindvis af butikker i Europa.

»Forestil dig en virtuel gågade, der strækker sig langt ud over landets grænser. Så har du et godt billede af vores nye søgemaskine. For din nye yndlingsbutik kan lige så vel ligge i Barcelona, Beograd eller Budapest som Brande. Men det ved du jo ikke, hvis du ikke kan finde den online,« siger Martin Møller, der er medstifter af Shopfant.com.

Han fortæller, at Shopfant.com allerede har indekseret tusindvis af internationale webshops, som ellers kan være svære at finde i Google. Og søgemaskinen bliver stadig større.

Nethandel er et globalt, voksende fænomen, og selvom danskerne hvert år sender millioner af kroner efter udenlandske webshops, er det stadig de herboende butikker, som fylder mest.

Tal fra Eurostat viser, at 85 pct. af europæerne køber varer på nettet i eget hjemland.

De mange tusinde udenlandske webshops, som Shopfant.com har indekseret, leverer alle til Danmark. Det er et krav for at blive en del af søgemaskinen.

Desuden har man som bruger af søgemaskinen mulighed for kun at se shops, som f.eks. tilbyder fri fragt, gratis ombytning eller er e-mærkede.

»Det kan man ikke på samme måde i Google,« siger Martin Møller.

Via Shopfant.com kan man shoppe i overordnede kategorier som vin eller modetøj, men også lave sin egen virtuelle gågade med favoritbutikker og få besked, når der f.eks. er udsalg.

BRANCHENYT
Læs også