Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Studiestart får studerende til at strømme til jobportal

Landets nyoptagne studerende har ikke kun travlt med at gøre sig studieklar. Også ønsket om et fritidsjob optager dem i øjeblikket.

Det er især de 18-24-årige, der i øjeblikket er på jagt efter et studiejob, viser tal fra Ungarbejde.dk. Tegning: Rasmus Sand Høyer

I denne uge går mange af landets nye studerende enten i gang med deres studie eller de mere sociale introforløb – populært kaldet rusugen. Og hvis der skal være råd til netop de mere sociale og sjove dele af studielivet, betyder det for mange studerende, at de må have et studiejob.

Det mærker de hos jobportalen Ungarbejde.dk, som formidler alt fra elevstillinger over vikarjob til fritids- og fuldtidsjob for unge under 30 år over hele landet. Her steg antallet af aktive brugere med omkring 40 pct. i den første uge af august, mens også antallet af ansøgninger pr. stilling steg.

»I begyndelsen af august går det løs, og så er der storm to måneder frem. Nogle begynder allerede studiejobsøgningen, når de får at vide, at de er optaget på studiet. For andre bliver det en kæmpe overraskelse, hvor dyrt det er at flytte hjemmefra. Derfor går der lige en til to måneder, før de begynder at søge studiejob,« siger Ole Holdgaard, der er adm. direktør hos Ungarbejde.dk.

I øjeblikket er de 18-24-årige 11 pct. mere aktive på portalen, end de 25-34-årige er. Ifølge Ole Holdgaard er det udtryk for, at det især er de studerede, der kommer fra gymnasierne og skal begynde på en videregående uddannelse, der er aktive med jobsøgningen i øjeblikket.

Selvom virksomhederne så småt er begyndt at ansætte igen efter sommerferien, er der på Ungarbejde.dk stadig langt flere ansøgere end jobopslag, lyder det fra Ole Holdgaard.

»Men vi skal nok sørge for, at der er nogle job for de studerende at søge, så må de unge sørge for at gøre sig interessante over for arbejdsgiverne,« siger Ole Holdgaard.

Han fortæller, at det ikke kun er studiejob, der er efterspørgsel efter i øjeblikket. Også fuldtidsjobbene til unge under 30 år er der kommet større interesse for. Det skyldes, at nogle af de unge, der har fået afslag på drømmestudiet, i stedet vælger at tage et sabbatår med arbejde, fortæller Ole Holdgaard.

BRANCHENYT
Læs også