Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Iværksættere vil helt fjerne kreditkortet fra mobilbetaling

Et samarbejde mellem de færøske banker og danske MEEwallet skal gøre kreditkortet helt overflødigt, når færingerne skal betale med mobiltelefonen

Danske MEEwallet breder sit koncept ud på Færøerne. Foto: meewallet.dk

Danske supermarkedskæder er i år begyndt at tilbyde kunderne at betale med mobiltelefonen. Det betyder, at kunderne kan hive kreditkortet ud af tegnebogen og lade det ligge derhjemme.

Men indtil videre har mobilbetaling stadig været afhængig af kreditkortet for at fungere.

Det vil iværksætterne bag MEEwallet nu ændre på i samarbejde med de fire færøske banker BankNordik, Eik Banki, Norðoya Sparikassi, Suðuroyar Sparikassi.

MEEwallet
MEEwallet konceptet består af tre elementer:
  • En mini terminal – MEEgg -, en kommunikationsport, som butikken installerer ved kasseterminalen.
  • En App – MEEwallet, som forbrugerne registrerer deres betalingsmidler og kundekort i.
  • En teknologi – MEE, som danner platformen for en højt krypteret transaktionkommunikation, samt kobling af data.

»Det er et afgørende skridt i mobilbetalingens evolution, at kreditkortet ikke bare skal fjernes fra pungen over på mobiltelefonen, men helt skal ud af ligningen. Først når plastikkortet er ude, kan vi begynde at få det fulde udbytte af mobilbetalingen – både i forhold til services og pris,« siger Kim Vindberg-Larsen, stifter og direktør i MEEwallet.

I stedet kommer mobilbetalingen til at være bundet op på et kontonummer, og mobiltelefonen overtager på den måde helt kreditkortets rolle.

Samarbejdet kommer til at foregå som et ”LivingLab” i stil med et projekt, MEEwallet rullede ud i Randers i efteråret 2014, hvor muligheder for betalingsløsninger afprøves og vises frem. Og ifølge MEEwallet er kreditkortet kun det første af en lang række plastikkort, der skal lade livet til fordel for mobiltelefonen.

”Vores løsning har potentiale til at blive fremtidens nye betalingsløsning og dermed afløseren til alle de plastikkort, vi har i vores fysiske pung. Vi tror på, at vi i fremtiden kan nøjes med at have telefonen eller computer i lommen og dér have alle vores ID, betalings- og loyalitetsinformationer samlet,” siger Kim Vindberg-Larsen.

De første betalingsterminaler er installeret på Færøerne, og der vil løbende blive tilføjet flere til det levende laboratorium.

BRANCHENYT
Læs også