Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Ambitiøse danske iværksættere har fået udlandet til at sitre

Iværksætterne bag Paydesk er kommet i selskab med giganter som Uber og Dropbox. Firmaets mobile kasseapparat er klar til lancering i Europa.

Claus T. Hansen, medejer af det danske startup Paydesk, der har fået mulighed for at udstille sit mobile kasseapparat på verdensomspændende techkonference. PR-foto: Paydesk

Det kan gibbe i mellemgulvet hos selv den mest hårdføre forretningsmand, hvis han får lov til at præsentere sit produkt for tusindvis af pengestærke investorer.

Og netop den mulighed er tilfaldet Claus T. Hansen og resten af holdet bag Paydesk A/S, der som et af de første danske startups nogensinde er blevet udvalgt til det såkaldte Alpha-program af techkonferencen Web Summit, der finder sted i Dublin i november.

Til programmet er over tusinde iværksættere fra hele verden blevet vurderet på, om deres idé kan forandre verden og tiltrække investorkapital, og Paydesk var et af kun 40 startups, der slap igennem nåleøjet.

Dermed får de danske iværksættere lov til at udstille deres mobile kasseapparat for de mere end 30.000 deltagere på konferencen, hvoraf mange er sultne investorer.

»De 40 startups, der blev udvalgt sidste år, har fået en samlet investering på 1 mia. dollar, så det er kæmpestort. I de tre dage, konferencen varer, kan vi holde møder med alle mulige investorer og vise vores produkt til alverdens personer. Som newcomer er det nærmest umuligt at få så megen eksponering på anden vis,« siger Claus T. Hansen, medejer af Paydesk.

Paydesk har udviklet et mobilt kasseapparat, der kan tage imod alle former for betaling, og som samler betaling, bogføring og lagerstyring i én løsning. Potentialet for en sådan idé er enormt, mener Claus T. Hansen, da detailforretninger i mange dele af verden kæmper med at tilpasse sig nye betalingsløsninger, hvad enten de hedder Apple Pay, Google Pay – eller MobilePay.

Herhjemme har mange mindre forretninger ikke den nødvendige teknologi til f.eks. at tage imod de nye kontaktløse Dankort, og udviklingen inden for betalingsløsninger går så hurtigt, at det kan være svært at følge med.

Paydesk er designet til at kunne tilpasses, når nye kommer til, det er godkendt og certificeret af Nets og kan bruges på adskillige platforme, understreger Claus T. Hansen.

Han forventer at have 300-500 danske kunder inden årets udgang. Paydesk bliver netop nu testet i fem danske butikker, men ambitionerne rækker langt ud over landets grænser.

»Danmark er kun et testland for os. Vi har fokus på at rulle det ud i England og er tæt på at lande en aftale med en engelsk organisation, der har kontakt til over 100.000 detailkunder. Vi har ambitioner om at sælge Paydesk i hele Europa, og derefter vender vi blikket mod Asien – og måske Afrika,« siger Claus T. Hansen.

Første skridt på vejen mod global succes er at sikre sig en investering på minimum 5-10 mio. dollar ved Web Summit til november. Store selskaber som Uber, Vine og Dropbox har tidligere været udvalgt til Alpha-programmet og brugt det til at komme ud over rampen på store markeder.

Det samme vil Paydesk.

»Hvis det lykkes os at tiltrække venturekapital, skal vi først og fremmest have mange flere ansatte. Vi sidder syv mand i Vejle og en salgsorganisation i København, men måske vi flytter det hele til hovedstaden eller London. Og for det andet skal vi forbedre Paydesk yderligere, så vi for alvor kan slå hul på det britiske – og måske tyske – marked,« siger Claus T. Hansen.

BRANCHENYT
Læs også