Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Dong skal børsnoteres inden for 18 måneder

Dong Energy planlægger at lade sig børsnotere inden for de næste 18 måneder, oplyser selskabet i en meddelelse.

Det statsejede energiselskab Dong Energy skal børsnoteres om senest 18 måneder. Foto: Lars Krabbe

Energiselskabet Dong Energy skal introduceres på børsen inden for de næste 18 måneder, hvis markedssituationen tillader det.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Børsintroduktionen skal ske hurtigst muligt, og ledelsen går nu i gang med at forberede selskabet til det.

Allerede i forbindelse med Dong Energys kapitaltilførsel i februar 2014 blev det besluttet af aktionærerne og selskabet at udvikle en plan for den fortsatte strategiske udvikling frem mod en mulig børsintroduktion.

Den køreplan er nu færdig og betyder, at Dong skal gennemgå følgende strategiske tiltag.

  • Dong Energy skal frem mod en børsintroduktion fortsætte med at styrke sin position som et bredt forankret grønt energiselskab i verdensklasse, baseret på førende kompetencer inden for havvind og biomasse samt inden for distribution og salg forankret i Dong Energys danske hjemmemarked.
  • Dong Energys E&P forretning opererer under strukturelt anderledes markedsvilkår, som for øjeblikket er kendetegnet ved et markant fald i oliepriserne henover de seneste 12 måneder. Der er blevet udarbejdet en plan med henblik på at tilpasse selskabets E&P-forretning til de nye markedsvilkår. Bestyrelsen og direktionen vil have fuldt fokus på, at denne plan bliver gennemført med succes.
  • Dong Energy vil gennemføre et strategisk review af selskabets E&P-forretning med henblik på at beslutte, hvordan man bedst kan positionere E&P fremover.

Det er planen, at den danske stat skal bevare aktiemajoriteten efter børsintroduktionen.

Samtidig meddeler selskabet, at man "på et passende tidspunkt" og i "fælles forståelse med den danske stat" agter at sælge selskabets gasdistributionsforretning samt olie- og gasrørledningerne til Energinet.dk.

Køreplanen får betydning for hvert af selskabets fire forretningsområder.

Vinddivisionen skal fortsætte den profitable vækst og reducere omkostningerne til energi fra havvind for at styrke Dongs førerposition.

Forretningsområdet Exploration & Production skal fortsat tilpasses nye markedsforhold efter dykket i oliepriserne.

I Thermal Power bliver det ambitionen, at udbygge førerpositionen inden for bioenergier og fortsætte skiftet væk fra fossile brændsler.

Endelig skal forretningsområdet Customers & Markets "fortsætte med at styrke konkurrenceevnen i distributions- og salgsforretningen med henblik på at fastholde en stabil, reguleret indtjeningsplatform, der er forankret i Dong Energys danske marked."

Energiselskabets finansielle forventninger til regnskabsåret 2015 og det forventede investeringsniveau for 2015-2016 er uændret efter den fremlagte køreplan.

BRANCHENYT
Læs også