Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

»Vi forventer, at dette kan blive en 100 mio. kr.-forretning«

Torben Rasmussen har skabt et nyt produkt til rygestop - uden brug af medicin. Salget i Danmark vokser, og med investorpenge i ryggen gør firmaet klar til start i England og resten af Europa.

Søren Lottrup (t.v.), bestyrelsesformand i SmokeQuit, stifter Torben Rasmussen og marketingchef Patrick Woolrych. PR-foto: SmokeQuit.

Der findes godt én milliard rygere i verden, og selvom de ikke alle sammen har tænkt sig at stoppe, skulle det ikke undre, om nogen af dem overvejer det.

I dette marked med et nærmest uanet potentiale vil det danske firma SmokeQuit slå sig løs med et nyt, mekanisk filter, der i modsætning til eksisterende rygestopprodukter hverken bruger medicin eller nikotinerstatning.

SmokeQuit har allerede solgt for en kvart million af sit såkaldte Smooff-produkt i Danmark, og med en millioninvestering fra Welfare Tech Invest som polstring går firmaet inden for få måneder i krig med først Storbritannien og senere resten af Europa.

»Når vi kigger på markedet for rygestop, ser vi et kæmpe potentiale. Vi mener, at vi har et unikt produkt, som løser et globalt behov, og derfor er Danmark blot et startsted for os. Så snart vi har bevist casen, vil vi ud og erobre de store markeder,« siger Søren Lottrup, bestyrelsesformand i SmokeQuit og partner i Accelerace, der som managementselskab for Welfare Tech Invest står bag investeringen i SmokeQuit.

Smooff består af 4 forskellige filtre, som man sætter på cigaretten ved rygning. Over en periode på fire uger nedsætter filtrene gradvist indtaget af røg og nikotin, indtil man er røgfri. Bag opfindelsen står den aarhusianske kemiingeniør Torben Rasmussen.

»Min idé var at lave et produkt med så få bivirkninger som muligt og give rygere et alternativ til medicin, nikotinerstatning og kolde tyrkere. Vi har haft produktet ude i flere danske apoteker og testet det. Og responsen har været så god, at vi ikke er bange for at prøve det af i en langt større skala udenfor landets grænser,« siger Torben Rasmussen.

SmokeQuit er i dialog med potentielle samarbejdspartnere både herhjemme og i udlandet, men sælger indtil videre kun Smooff-produktet fra sin egen netbutik. Ambitionen er at føje mange flere salgskanaler til – dertil egne fysiske butikker – og Welfare Tech Invest er klar til at øge sin investering, hvis produktet bliver en succes.

»Vi forventer, at dette kan blive en 100 mio. kr.-forretning,« siger Søren Lottrup på en måde, der kan få enhver jantelovsfortaler til at hæve stemmen, men ikke få bestyrelsesformanden til at ryste på hånden.

Welfare Tech Invest, der ikke ønsker at oplyse den konkrete sum penge, man har skudt i SmokeQuit, er gået ind i projektet, fordi man mener, at det har et globalt potentiale, og fordi det peger ind i et enormt marked. Samme holdning har stifter Torben Rasmussen:

»Vores onlinesalg har allerede givet et profitabelt afkast, og vi tror, det er muligt at lave aftaler med samarbejdspartnere på både nærmarkeder og fjernmarkeder. I Kina alene er der 300 mio. rygere. Og selvom de færreste af dem vil stoppe, fordi kineserne slet ikke har oplevet samme kulturskifte mod rygning som i Danmark, er det så småt ved at ændre sig,« siger Torben Rasmussen, der mener, at den tendens kan slå igennem mange steder i verden.

Indtil videre er SmokeQuits organisation en beskeden størrelse med tre fuldtidsansatte, produktion i Faaborg på Fyn og et salgskontor i København. Men det afholder ikke firmaet fra at tænke stort og sigte mod en omsætning på den gode side af 10 mio. kr. inden for to år.

I så fald skal der mange flere ansatte til, understreger Søren Lottrup.

Snart lancerer SmokeQuit et nyt produkt, der i modsætning til Smooff ikke er et rygestopprodukt, men et rygereduktionsprodukt. Forskellen er, at Smooffs fire mekaniske filtre nedsætter indtaget af nikotin og røg gradvist. Det nye produkt består af ét filter og er til dem, der vil reducere deres indtag af nikotin og røg, inden de påbegynder et endeligt rygestop.

BRANCHENYT
Læs også