Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Harald Nyborg-rigmand købte stort ind på bilauktion

En af landets rigeste mænd kom hjem med seks biler fra historisk bilauktion. Min kone bliver måske lidt vred, siger han.

Kurt Daell, som her ses til højre, er både milliardær og bilentusiast. Disse to ting kombinerede han lørdag ved den store bilauktion på Lyngsbækgaard Gods. Foto: Carl Buus

Lørdag var en bilsamling af de mere sjældne sat til salg på Lyngsbækgaard Gods nær Ebeltoft.

Bilsamlere fra hele verden var kommet for at få fat på én eller flere af de i alt 48 veteranbiler, det var muligt at købe af Matas-rigmanden Henrik Frederiksen.

Men selvom gæsterne kom fra nær og fjern, ligger det fast, at i hvert fald seks af bilerne fortsat vil høre til i Danmark.

For Kurt Daell, ejer af Harald Nyborg, Daells Bolighus og Jem & Fix og vurderet til at være god for flere mia. kr., valgte at hive den store tegnebog frem og investere i seks af de prægtige biler.

Det skete på trods af, at han ikke var kommet til bilauktionen for at købe.

»I dag (lørdag, red.) har jeg købt seks biler, og jeg havde regnet med, at jeg skulle have nul biler med hjem, så min kone bliver meget overrasket og måske lidt vred,« sagde Kurt Daell, der i flere år har optrådt på lister over Danmarks rigeste personer, til TV 2 Østjylland efter bilauktionen.

Kurt Daells vej til de mange millioner er i øvrigt en fortælling af de mere specielle.

Han blev født i Østrig under besættelsen med navnet Kurt Hauptmann. Men som 7-årig i 1948 stod han på et tog fra Wien med 1.055 andre børn med retning mod Danmark.

Ved et tilfælde fik han familien Daell som plejefamilie i Danmark. En familie, der ejede Daells Varehus, i folkemunde kaldet Dalle Valle.

Frem til 1992 var Daells Varehus ejet af Daell-familien, men efter en familiefejde blev det solgt til PKA og Kommunernes Pensionskasse. Syv år senere gik Daells Varehus konkurs.

På det tidspunkt var Kurt Daell dog for længst ude af selskabet, og han fik i stedet succes med Harald Nyborg, Jem & Fix og Daells Bolighus.

Nu er han så også blevet ejer af seks nye veteranbiler, heriblandt en Chrysler Town & Country Convertible fra 1948, en Packard Twelve Coupe Roadster fra 1934 og en Lincoln Convertible Sedan, også fra 1934.

I forvejen har Kurt Daell en stor passion for biler, og derfor kommer han nu til at få pladsproblemer med de nye tilføjelser til samlingen.

»Det er jo ikke sund fornuft, der får én til at købe sådan nogle biler. Det er lidenskab, og i lidenskab, der tænker du ikke på pladsproblemer,« siger Harald Nyborg-rigmanden.

Ved bilauktionen på Lyngsbækgaard Gods blev der solgt biler for langt over 100 mio. kr., har det internationale auktionshus Bonhams, der stod for bilauktionen, afsløret.

Den dyreste af bilerne, en Maybach DS-8 Zeppelin Cabriolet fra 1933, gik for 17 mio. kr., selvom den var vurderet til at kunne gå for op mod 24 mio. kr.

BRANCHENYT
Læs også