Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Billy-stifter giver slip på sin virksomhed

Toke Kruse prøver at blande sig udenom det daglige arbejde i Billy, som han var med til at stifte.

Toke Kruse grundlagde Billy sammen med Sebastian Seilund i 2011. I dag har firmaet over 20 medarbejdere på hovedkontoret i København.

Iværksættere fremstilles ofte som maskiner, der arbejder fra tidlig morgen til sen aften, indtil millionerne ruller ind.

Men livet er andet og mere end iværksætteri, mener Toke Kruse, der har sluppet direktørposten i sit hurtigt voksende firma Billy for at bruge mere tid på foredrag og familien.

Toke Kruse er en af landets mest ivrige frontkæmpere for iværksætteri og har brugt årevis på at opbygge sit firma Billy, der er et regnskabsprogram til selvstændige og små virksomheder.

For et halvt år siden flyttede han hjem til Danmark efter en periode i USA, ansatte en ny direktør og begyndte at uddelegere sine arbejdsopgaver. Nu har Toke Kruse officielt helliget sig rollen som bestyrelsesformand og prøver at blande sig udenom det daglige arbejde i Billy.

»Det er altid med lidt is i maven, at man giver nøglen videre til sin virksomhed, men det bliver for de fleste nødvendigt før eller siden. Jeg er god til at få idéer og eksekvere på dem. Men at skalere en virksomhed og sætte ting i processer, det er der andre, som er meget bedre til,« siger han.

Tingene faldt i hak, da hans kæreste blev gravid og senere fødte parrets første barn. I dag efterlader Toke Kruse sin bærbare computer på arbejdet, når han går hjem. Næste skridt bliver at lukke ned for telefonen om aftenen.

For at sikre, at den nye Billy-direktør Jonas Midtgaard gik ind i firmaet med tilstrækkelig iver, blev han tilbudt en warrantaftale og det fulde ansvar for Billys daglige drift. Toke Kruse ønsker ikke en direktør, der bliver lullet i søvn af en fed månedsløn den sidste dag i hver måned.

»Jeg hylder princippet om, at folk i ledende roller i en startup-virksomhed skal have hånden på kogepladen præcis som stifterne. Så enten skal de have en ejerandel, eller også skal der være en anden rigtig god gevinst, hvis de når de fastlagte mål,« siger Toke Kruse.

Billy (tidligere Billy’s Billing) blev grundlagt af Toke Kruse og Sebastian Seilund i 2011 og har i dag over 20 medarbejdere på hovedkontoret i København.

BRANCHENYT
Læs også