Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Fastfood-firma dykker på børsen efter sygdomsudbrud

Chipotle-aktien falder med 5 pct., efter at amerikanske myndigheder har opdaget nye tilfælde af E. coli-infektioner hos kunderne.

Steve Ells (i midten) er øverste chef for fastfoodkæden Chipotle Mexican Grill, som lader til at have problemer med med colibakterier. Foto: AP

En lang række kunder er tilsyneladende blevet syge af at spise på den amerikanske fastfoodkæde Chipotle Mexican Grill, som er børsnoteret i New York.

Amerikanske sundhedsmyndigheder er fredag kommet med nye oplysninger i sagen, og det har sendt aktien ned med 5 pct., skriver Bloomberg.

Det er colibakterier, der har udløst problemerne, og ifølge myndighederne er der nu registreret 52 tilfælde på tværs af 9 stater. De 47 af patienterne oplyser ifølge Bloomberg, at de har spist hos Chipotle.

De nye tilfælde er opdaget i staterne Illinois, Maryland og Pennsylvania. Tidligere har der været tilfælde i flere nordvestlige amerikanske stater, hvor Chipotle har haft lukket flere restauranter.

Kæden har omtrent 1.900 adresser i USA.

Frem til torsdag havde bl.a. coli-infektionerne fået aktien til at falde med 17 pct. gennem året, og fredag ramte det altså aktien igen med endnu et fald.

Chipotle har ændret procedurer for behandlingen af fødevarer som følge af sagen, skriver Bloomberg.

Selskabet har en markedsværdi på ca. 17 mia. dollar.

BRANCHENYT
Læs også