Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

BREAKING

Nyt liv til kriseramt fond

Kapitalfonden Odin bliver relanceret med nye penge fra en række udenlandske investorer.

Kapitalfonden Odin med Jacob Bergenholtz i spidsen får nu nyt liv. PR-foto

Den danske kapitalfond Odin får nu en ekstra livline.

Den kriseramte fond har, som Finans kunne afsløre tidligere på året, gennem længere tid arbejdet på en løsning, hvor en række af fondens gamle investorer bliver købt ud til fordel for en række nye investorer.

Dermed må pensionskasser som PKA og Sampension sande, at de stort set ikke har fået en krone ud af at investere store millionbeløb i Odins to fonde, der blev lanceret i henholdsvis 2005 og 2008.

Det skyldes, at en række af Odin investeringer blev ramt af finanskrisen i en sådan grad, at det reelt har spoleret investorernes mulighed for at få et hæderligt afkast ud af deres investering.

Skiftet i Odins ejerkreds medfører en større reorganisering af fonden, der samtidig skifter navn til BWB Partners, ligesom fondens nye investorer tilfører frisk kapital, så BWB Partners nu har 575 mio. kr. i kassen til enten at købe nye virksomheder eller investere yderligere i de 12 virksomheder, fonden i forvejen ejer.

»Vi er meget tilfredse med den her løsning, der både sikrer os ny kapital og flere år til at fortsætte den gode udvikling, vores selskaber er i. Den nye struktur betyder, at 80-85% af fonden ejes af udenlandske investorer, hvilket er en helt naturlig udvikling, siger Jacob Bergenholtz og peger på, at BWB Partners fortsat har en række danske investorer herunder PenSam og Industriens Pension.

De nye penge betyder desuden, at BWB Partners forlænger sin levetid betydeligt, så man ikke er presset til at sælge ud af de selskaber, man ejer i øjeblikket.

Især blandt de virksomheder, der tidligere lå i Odins første fond, er der dog en række selskaber, der meget vel kan blive solgt inden for en overskuelig fremtid.

Det gælder blandt andet logistikvirksomheden Qibuqa, som Danske Bank leder efter en køber til.

»Det er klart, at vi ligesom mange andre fonde har haft udfordringer med de selskaber, der er blevet købt umiddelbart før finanskrisen. Vi er dog meget tilfredse med udviklingen i vores selskaber, og især i vores første fond vil der sandsynligvis være mulighed for at lave et par exits inden for en overskuelig fremtid,« siger Jacob Bergenholtz.

BRANCHENYT
Læs også