Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Så meget tjener den bedst lønnede topchef i USA

En surftur til Australien har vist sig at betale sig selv uendelig mange gange tilbage for GoPro-stifter Nick Woodman.

Nick Woodman, stifteren af GoPro, har tjent tæt på 2 mia. kr. på et enkelt år. Foto: AP Images

Svimlende 287,2 mio. dollars eller rundt regnet 2 mia. kr. Så meget har topchef og stifter af kameragiganten GoPro, Nick Woodman, fået for sit arbejde i et enkelt år.

Dermed var den bare 40-årige iværksætter, der angiveligt fandt på ideen til GoPro, da han surfede i Australien, den absolut bedst betalte topchef i USA i 2014. Det viser nyhedstjenesten Bloombergs såkaldte Pay Index, der er en liste over de 200 bedst lønnede direktører på den anden side af Atlanten.

Af indekset fremgår det også, at når man regner både løn, bonus og aktieoptioner med, så er det ikke længere på Wall Street, at man finder personer med de absolut højeste lønninger.

Finanssektoren ligger samlet set på en tredjeplads i konkurrencen om at punge mest ud til deres chefer, mens IT og såkaldte forbrugerorienterede selskaber – blandt andet GoPro - ligger nummer et.

Med til historien hører, at GoPro blev børsnoteret netop i 2014, hvilket har gjort Woodmans lønpose særligt tung, men uagtet dette er hele seks ud af ti af de bedst betalte topchefer fra forbrugerorienterde selskaber. Nick Woodman bliver således fulgt af den adm. direktør i tele- og tv-selskabet Liberty Global, Michael Fries, som fik 139,4 mio. dollar for sit arbejde i 2014.

Samlet fik topcheferne i forbrugsselskaberne i gennemsnit 48,6 mio. dollar i årsløn eller 35 pct. mere i løn end deres pendanter på Wall Street. 

Ikke at de går sultne i seng. Den bedst betalte direktør i en finansvirksomhed, William P. Foley fra forsikringsselskabet Fidelity National Financial, fik 104,9 mio. dollar i lønposen i 2014 ifølge Bloomberg.

BRANCHENYT
Læs også