Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Amerikansk Novo-rival leverer skuffende 2016-forventninger

Foto: Imaginechina via AP

Det amerikanske medicinalselskab Eli Lilly, der konkurrerer med blandt andet Novo Nordisk på markedet for diabetesbehandling, kan ikke umiddelbart leve op til analytikernes prognoser med selskabets egne forventninger til regnskabsåret 2016.

I en meddelelse tirsdag eftermiddag oplyser selskabet, at det venter en justeret indtjening per aktie på 3,45-3,55 dollar i 2016, mens analytikernes forventninger ifølge estimater fra Bloomberg News lyder på 3,65 dollar. På rapporteret basis ventes en indtjening per aktie på 2,92-3,02 dollar.

Heller ikke på toplinjen kan Eli Lilly følge med analytikernes forventninger. Her venter selskabet en omsætning på 20,2-20,7 mia. dollar i 2016, mens analytikernes prognose lyder på 21,4 mia. dollar.

Eksklusive den ikke gunstige effekt af en styrket dollar venter Eli Lilly desuden salgsvækst for en stribe af de etablerede lægemidler, herunder det hurtigtvirkende diabetesmiddel Humalog, der konkurrerer med Novo Nordisks Novolog, og DPP 4-hæmmeren Trajenta, oplyser selskabet.

Forventningerne til 2016 er da også - trods de ikke lever op til analytikernes forventninger - et udtryk for vækst, hvis man sammenholder dem med Eli Lillys forventninger til 2015. Og det er der tilfredshed med hos selskabet selv.

- Vi er forblevet tro mod vores strategi om innovation, og det betaler sig for patienterne og aktionærer. Eli Lilly fortsætter med at levere på de finansielle forpligtelser, samtidig med at vores pipeline skrider fremad, og vi lancerer nye medicin, siger John C. Lechleiter, der er administrerende direktør hos det amerikanske selskab, i meddelelsen.

- Vi går ind i 2016 i en stærk position og venter fortsat vækst. Vores mål er at holde fast i vores flow af værdifuld medicin fra vores pipeline for at forbedre patienternes liv og skabe værdi for aktionærerne, fortsætter topchefen.

Trods optimismen går det dog ikke helt så godt som tidligere ventet - heller ikke hvis man kigger på det netop forgangne år. Grundet ekstra skattebetalinger efter et opkøb, der falder i fjerde kvartal, nedjusterer Eli Lilly nemlig også sine forventninger til det rapporterede resultat per aktie i 2015.

Her ventes der nu 2,28-2,33 dollar mod den tidligere forventning om 2,40-2,45 dollar. Det justerede resultat per aktie for 2015 ventes fortsat at ramme 3,40-3,45 dollar, oplyser Eli Lilly.

Selskabet præsenterer sit årsregnskab for sidste år den 28. januar.

Eli Lilly-aktien falder med 2,2 pct. til 81,05 dollar i det amerikanske formarked.

BRANCHENYT
Læs også