Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Chipskæmpen Kims har skiftet navn efter 50 år

Virksomheden bag Kims markerer, at den er en del af Orkla-familien.

Den norskejede chipsproducent Kims sælger sine produkter i supermarkeder over hele landet. PR-foto: Kims.

Kims A/S med hovedsæde på Fyn hedder nu det knap så mundrette Orkla Confectionary & Snacks Danmark A/S.

Det oplyser den norskejede chipsproducent i en pressemeddelelse og begrunder navneskiftet med, at man fremover vil sælge mere og andet end chips og snacks. Blandt andet bliver pladechokolade, chokoladebarer og lakrids tilføjet sortimentet.

»Vi udvider vores sortiment i impulskategorien, også med andre brands end Kims. Desuden markerer det nye navn, at vi er en del af Orkla-familien, hvor vores søsterselskaber i samme branche i andre lande har samme navn,« siger adm. direktør Kim Munk.

Siden 2005 har Kims A/S - nu Orkla Confectionary & Snacks Danmark A/S - været ejet af Orkla ASA, der er noteret på børsen i Oslo, og som har mærkevarevirksomheder i Danmark, Norge, Sverige, Finland, Estland og Letland.

Om Kims

Kims - nu Orkla Confectionary & Snacks Danmark A/S - blev grundlagt i begyndelsen af 1960'erne under navnet Kim. I 1965 skiftede virksomheden navn til Kims.

Virksomheden har haft hovedsæde i Søndersø på Nordfyn siden 1971 og har siden 2005 været 100 pct. ejet af den norske koncern Orkla.

Bedst kendt er det nu tidligere Kims A/S for sine chips og snacks, der markedsføres under Kims-brandet. Det bliver der ikke lavet om på, understreger Kim Munk.

»Forbrugerne forholder sig til det enkelte produkt og produktets navn, så for forbrugerne får navneskiftet ingen betydning,« siger direktøren.

Orkla Confectionary & Snacks Danmark A/S har hjemme i Søndersø på Nordfyn og beskæftiger cirka 190 medarbejdere. I regnskabsåret 2014 omsatte virksomheden for 617,9 mio. kr. og fik et overskud på 88 mio. kr.

BRANCHENYT
Læs også