Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Så meget arbejder din chef

Måske har du undret dig over, hvad din chef egentlig bruger sin tid på, og hvor meget han eller hun egentlig arbejder? Nu kan i hvert fald det sidste spørgsmål besvares.

Jo højere chefen rangerer, jo mere tid bruger han/hun på at arbejde. Foto: Colourbox

Synes du selv, at du arbejder mere end din chef? Nu kan du finde ud af, om det er rigtigt.

I en ny undersøgelse har 18.626  af landets ledere nemlig svaret på, hvor meget tid om ugen, de bruger på jobbet. Her fremgår det, at den gennemsnitlige arbejdstid for en leder herhjemme er 44,4 timer om ugen.

Undersøgelsen, som er foretaget af organisationen Lederne i samarbejde med analyseinstituttet YouGov, viser samtidig, at jo højere rangeret lederen er, jo mere tid bruges på at arbejde. For topledere er den gennemsnitlige ugentlige arbejdstid således over 50 timer.

For mange - også for chefer - er arbejdstiden ikke længere begrænset til den tid, vi er på kontoret. Og at lederne både kan logge på hjemmefra og på turen til og fra arbejde afspejler sig i deres arbejdstid.

Ud af de 50,1 timer, toplederne i snit arbejder hver uge, er de 6,4 timer på hjemmekontoret. For mellemlederne gælder det 4,5 timer.

»Muligheden for at arbejde hjemme kan være særdeles vigtig for, at den logistiske kabale går op for ledere og andre travle mennesker, som ofte ved siden af jobbet har en familie og børn, der skal hentes og bringes fra skole eller fritidsaktiviteter,« siger direktør hos Lederne Vibeke Skytte.

Kun 13 pct. af deltagerne i undersøgelsen svarer, at de arbejder 37 timer om ugen, mens 4 pct. angiver, at de arbejder mere end 60 timer om ugen.

Der er dog det aber dabei, at undersøgelsen fra Lederne er baseret på, hvor meget lederne selv siger, at de arbejder.

I en anden undersøgelse, som Rockwool Fondens Forskningsenhed udgav tidligere på året, bliver det påpeget, at det er en myte, at ledere arbejder markant mere end deres underordnede. I hvert fald hvis man medregner alle ledere forstået som folk, der har underordnede.

I Rockwool Fondens analyse fremgår det, at selvom de fleste ledere fortæller om lange arbejdsdage, så arbejder de faktisk mindre, når man gennemgår deres typiske arbejdsdag. Så er de fleste faktisk nærmere i omegnen af at arbejde det, som almindelige lønmodtagere gør, nemlig 37 timer.

BRANCHENYT
Læs også