Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Usædvanlige Apple-rygter skaber nervøsitet

Måske er iPhonen ikke længere så hot, som man gik og troede.

Foto: Imaginechina via AP

Den japanske avis Nikkei Asian Review berettede natten til onsdag, at Apple kan reducere sin produktion af iPhones med 30 pct. i første kvartal.

Det skaber nervøsitet hos Apples asiatiske underleverandører og skaber pres på aktierne i japanske Sharp Corp og taiwanesiske Pegatron Corp., som begge er leverandører at skærme til mobilen iPhone.

Sharp Corp-aktien lukkede onsdag morgen 3,3 pct. lavere i 118 yen, imens Pegatron Corp-aktien på børsen i Taipei er lukket med et dyk på 5,69 pct. i 67,90 dollar.

Den japanske avis beretter, at lagerne af iPhones er vokset i Kina, og at salget i Europa går trægt, idet salget her også er negativt påvirket af valutakursudviklingen med den svækkede euro. Yderligere skriver Nikkie, at meldingerne er understøttet Apples dikteringer over for underleverandørerne.

Der har over de seneste uger været spekulationer og beretninger fra detailledet indsamlet af analytikere om, at salget af iPhone har det svært. Meldingerne fra den anerkendte japanske avis understøtter dermed dette.

Apple har været skidt kørende de seneste uger, og Apple-aktien lukkede tirsdag i USA med et fald på 2,5 pct. i 102,71 dollar. Apple-aktien er faldet med knap 10 pct. over de seneste 15 handelsdage og med 5,6 pct. over de seneste fem handelsdage.

BRANCHENYT
Læs også