Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

BREAKING
0

Pandora: Kapitalmarkedsdag skal kaste lys over vækstudsigterne

Foto: Gregers Tycho

Når Pandora holder kapitalmarkedsdag torsdag vil der være fokus på vækststrategien for de kommende år. Det gælder både evnen til at vokse ved åbning af nye butikker og lancering af nye kollektioner, der dækker bredere end den nuværende forretning vægtet mod charms og armbånd.

Hos Nordea og Sydbank ventes især fokus på udsigterne for en ekspansion på de asiatiske markeder.

- Vi venter, at hovedfokus vil være på vækstmulighederne i Asien og smykkeselskabets produktionsfaciliteter i Thailand. Det ville være rigtig interessant at høre mere om selskabets vækststrategi i Kina, som er vækstmotoren i Asien, konstaterer senioraktierådgiver i Nordea Jesper Bamberger.

Han peger på, at især det kinesiske marked repræsenterer en stor mulighed. I de kommende år estimerer Nordea, at Pandora A/S vil åbne omkring 40 nye konceptbutikker årligt alene i Kina, således at det kinesiske netværk udbygges med over 200 konceptbutikker frem til og med 2020.

- Lykkes det, venter vi, at den årlige omsætning alene i Kina lander på mere end 2 mia. kr. i 2020. Det betyder, at Kina om fem års tid vil stå for omkring 10 pct. af omsætningen i hele Pandora mod i dag at udgøre 2 pct., konstaterer Jesper Bamberger.

Også hos Sydbank spås Pandora store muligheder i Kina og også i Japan, som tilsammen udgør en tredjedel af det globale smykkemarked, men stadig er forholdsvist uopdyrket land for den danske smykkekoncern.

For at accelerere udviklingen indgik Pandora for knap et år siden en aftale med Oracle Investment om fællesdistribution af Pandora-smykker i Kina. Et lignende samarbejde blev indledt med Bluebell for det japanske marked i 2014.

- Vi venter, at Pandora vil give et indblik i potentialet i Japan og Kina - herunder status for samarbejdet med Oracle og Bluebell, skriver senioranalytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen i et notat.

Når det kommer til Pandoras modne markeder venter Jyske Bank desuden indspark i forhold til, hvorledes man sikrer fortsat vækst her. Jyske Bank venter i det hele taget godt nyt fra kapitalmarkedsdagen.

- På trods af aktiens fortsat meget positive udvikling ser vi en god mulighed for, at Pandoras præsentationer på kapitalmarkedsdagen den 7. januar bliver godt modtaget, skriver senioranalytiker Frans Høyer i sin optakt til begivenheden, hvori han gentager anbefalingen "køb" af smykkeaktien.

Samme anbefalinger har Sydbank og Nordea inden kapitalmarkedsdagen - en vurdering, de deler med 11 andre børshuse. En opgørelse fra Bloomberg viser i alt 14 købsanbefalinger, mens tre børshuse, heriblandt Goldman Sachs, har neutrale anbefalinger. Ingen børshuse har salgsanbefalinger af smykkekoncernen, der har lagt kapitalmarkedsdagen i Bangkok, hvor selskabets fabrik er hjemmehørende i byens udkant i industrizonen Gemopolis.

Derfor vil Pandora også have rig lejlighed til at præsentere sit produktionssetup, ligesom det vil være naturligt at komme ind på de fremtidige logistiske udfordringer, mener analytikerne.

- Vi venter, at kapitalmarkedsdagen vil blive brugt til at synliggøre, at selskabet besidder en skalérbar og omkostningseffektiv egenproduktion, der er med til at sikre selskabet en lønsomhed, som er branchen for smykker overlegen, konstaterer Søren Løntoft Hansen fra Sydbank.

BRANCHENYT
Læs også