Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Her er jobbene, hvor der virkelig går kage i den

Ny undersøgelse viser, hvordan kagerne fordeler sig på danske arbejdspladser.

52 pct. af de ansatte i danske virksomheder spiser kage eller slik mindst en gang om ugen på jobbet. Foto: Gregers Tycho

Borgmesterstangen, smørkransen, nøddestangen, romkuglerne, brunsvigeren.

De er der formentlig alle sammen, klassikerne fra bagerens montre, når der går hygge i den på arbejdspladsen.

En ny og lidt anderledes undersøgelse foretaget af analysebureauet Epinion for konsulent- og revisionshuset Deloitte viser, at 52 pct. af de ansatte i danske virksomheder spiser kage eller slik mindst en gang om ugen på jobbet.

Undersøgelsen med 2.000 svar viser, at kvinder er mere sukkertrængende end mænd, men mere interessant er det måske, at finanssektoren har flest kagespisere af alle brancher.

Mens regnearkene gløder, guffer hele 72 pct. af de finansansatte løs af kager og/eller slik.

Noget anderledes ser det ud i landbruget, hvor de søde sager blot kommer på bordet en gang om ugen hos godt en tredjedel.

Men selvom kagerne måske giver et positivt bidrag til virksomhedens sociale liv, så er de ikke gode for sundhedstilstanden i medarbejderstaben.

Jeg synes, at vi som arbejdsplads har et delvist ansvar for at sætte fokus på sundhed.

HR-direktør i Deloitte Heidi Persson

Hos Deloitte, der har et lod i undersøgelsen, mener man, at det i et vist omfang er virksomhedernes job at bidrage til sundere medarbejdere.

»Jeg synes, at vi som arbejdsplads har et delvist ansvar for at sætte fokus på sundhed. Hvis vi kan gøre noget for, at medarbejderne har det så godt som muligt, så skal vi gøre det. Vores erfaring er, at det giver gladere medarbejdere, som trives bedre, har mere energi og et lavere sygefravær,« siger HR-direktør i Deloitte Heidi Persson.

Hun fortæller, at man hos Deloitte det seneste halvandet år har været på en længere rejse udi at skabe en sundere stab.

»I fjor lavede vi en sundhedskampagne over 12 uger, hvor man kunne melde sig til, og mange fik sig et wakeupcall i forhold til, hvad det er, som man indtager, hvad eksempelvis dårlig søvn, for lidt frugt eller for meget alkohol betyder for kroppen og dens præstationer. I dag kan vi se, at det har haft en effekt. Mange hænger ved, mens andre er faldet tilbage,« fortæller Heidi Person, der aktuelt er i gang med at se på, hvordan sundhed kan blive et vedvarende fokus i virksomheden.

Og Deloitte er ikke alene om at træde på sundhedsspeederen.

Af Epinion-undersøgelsen fremgår det, at 26 pct. af de adspurgte kan deltage i firmasport, 28 pct. kan bruge motionsrum på arbejdspladsen, 35 pct. har adgang til massage og zoneterapi og 44 pct. har en sundhedsforsikring.

Spm: Hvor ofte får I kage eller slik på din arbejdsplads?

BRANCHENYT
Læs også