Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Høreapparat-konkurrenter begraver stridsøksen - lukker patentstrid med forlig

William Demant og GN Store Nord indgår stort forlig i sag om patentkrænkelser. GN skal betale ukendt beløb til konkurrenten.

I en sjælden fælles melding meddeler William Demant og GN Store Nord, at man har løst samtlige patenttvister med et forlig. Foto: Jens Dresling

En omfattende patentstrid mellem de to store danske høreapparatselskaber William Demant og GN Store Nord er afsluttet.

Således meddeler selskaberne til fondsbørsen, at der er indgået et forlig, som annullerer alle patentsager mellem de to virksomheder i både Danmark, Europa og Nordamerika.

»Vi er glade for, at vi har været i stand til at indgå en større, bredt baseret patentaftale, som er fordelagtig for begge parter, og at vi nu kan fokusere al vores energi på at servicere vores kunder og øge væksten i vores forretning,« lyder det i en fælles udtalelse fra Anders Hedegaard, GN, og Søren Nielsen, William Demant.

Sagen startede med, at William Demants datterselskab Oticon lagde sag an mod GN Store Nords høreapparatdivision, GN Resound, som man mente havde krænket et af førstnævntes patenter.

Siden da har GN sagsøgt den anden vej, og virksomhederne har været på konfliktkurs både herhjemme og i udlandet.

Ifølge meddelelsen dækker forliget såvel historiske som verserende og endda visse potentielle fremtidige tvister.

Parterne oplyser, at aftalen betyder, at GN skal betale en »årlig nettolicensbetaling« til William Demant. Størrelsen oplyses ikke, men der er ifølge meddelelsen til fondsbørsen ikke tale om et beløb, der vil få væsentlig betydning for virksomhedernes økonomiske resultater.

BRANCHENYT
Læs også