Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Maersk Oil afventer stadig beslutning om vitalt oliefelt

Foto: AP/Hussein Malla

Mens Maersk Oil er udfordret på indtjeningen, spidser beslutningen, om hvorvidt selskabet får lov til at fortsætte med at være operatør på Al Shaheen-oliefeltet i Qatar efter 2017, til.

Der er endnu ikke en afklaring på plads, og dermed har A.P. Møller -Maersk A/S et trecifret milliardbeløb i potentielle indtægter over en lang årrække på spil i golfstaten.

Det skriver Dagbladet Børsen.

Der hentes dagligt 300.000 tønder råolie fra oliefeltet, som Maersk Oil i knap 25 år har været operatør af. Selskabets operationer i netop dette oliefelt, tegner sig for knap halvdelen af indtægterne i virksomheden.

Qatars udenrigsminister vil ikke kommentere på, hvornår landet træffer en beslutning om, hvem der efter 2017 skal operere i oliefeltet, men han lover Maersk Oil en fair behandling i en udbudsrunde.

- Det eneste, jeg kan forsikre dem om, er, at Qatar Petroleum (statsejet olieselskab red.) har nedsat en komité, der ser på betingelserne i tenderen. Alt vil foregå på en transparent facon, der er i overensstemmelse med internationale standarder. Derfor vil alle få en fair chance, det kan jeg forsikre Dem om, siger Dr. Khlalid Bin Mohammed Al Attiyah ifølge avisen.

BRANCHENYT
Læs også