Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Endnu en kinesisk milliardær forsvundet

Zhou Chengjian, bestyrelsesformand for og grundlægger af Metersbonwe, et af Kinas mest kendte tøj-brands, er forsvundet.

Zhou Chengjian, bestyrelsesformand og grundlægger af tøjmærket Metersbonwe. Foto: Imaginechina via AP

Zhou Chengjian er blot den seneste i en række af kinesiske forretnings- og finansfolk, der er forsvundet. Det skriver Financial Times.

Metersbonwe underrettede torsdag markedet om en efterforskning efter rapporter i kinesiske medier, der skriver, at Zhou Chengjian er blevet hentet af kinesisk politi. Han er angiveligt tilbageholdt som en del af landets kampagne mod korruption. Senere torsdag skrev selskabet, at det ikke var muligt at komme i kontakt med hverken Zhou Chengjian eller selskabets bestyrelssesekretær, Tu Ke.

En stribe andre kinesiske erhvervsfolk er også blevet afhørt af myndighederne, ofte efter at være forsvundet i dagevis. Således forsvandt Guo Guangchang fra konglomeratet Fosun i flere dage, før hans selskab kunne fortælle, at han hjalp myndighederne med en efterforskning.

Efterforskningerne er kommet bag på landes private sektor, der tidligere stort set har undgået det kinesiske kommunistpartis korruptionsefterforskning, skriver Financial Times.

BRANCHENYT
Læs også