Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Vestas kritiserer Storbritannien for at opgive vind

Anders Runevad, adm. direktør hos Vestas. Foto: Lars Krabbe

Den britiske regering lader ikke vindenergi konkurrere på retfærdig vis og har opgivet vindenergien netop som den er ved at blive konkurrencedygtig. Sådan lyder kritikken fra Vestas og administrerende direktør Anders Runevad, skriver Daily Telegraph.

Den danske vindmølleproducent har kritiseret Storbritannien og landets konservative regering for at blokere for anvendelsen af ny teknologi der kan sænke omkostningerne ved vindkraft. Dermed sætter landet en stopper for, at vindenergi kan udvikle sig til en af de billigste energiformer uden subsidier.

Anders Runevad mener, at vindmøller på land kan konkurrere mod alle energikilder uden statsstøtte hvis blot konkurrencen foregår på lige fod og regeringen fjerner regler, der blokerer for fri konkurrence.

- Vi kan konkurrere i et markedsbaseret system med vindmøller på land og vi vil gerne tage udfordringen op så længe vi kan bruge vores nyeste teknologi, siger han til Daily Telegraph.

Problemet er bare, at regeringen ifølge Vestas Wind Systems A/S har foretaget uberegnelige ændringer i lovgivningen og indført regler, der bremser udviklingen af vindkraft.

- Storbritannien har en højdebegrænsning på 125 meter og det er besværligt. Vores nyeste generation er langt højere end det, siger Anders Runevad til avisen.

Vestas' seneste modeller er mere end 140 meter højde, mens halvdelen af alle nye vindmøller i Sverige er mellem 170 og 200 meter høje, skriver avisen. De høje vindmøller kan indfange mere vind og ændre på de økonomiske forhold ved vindkraft.

- Over de sidste tyve år er omkostningerne faldet med 80 pct. De er faldet med 50 pct. i USA siden 2009, fastslår Anders Runevad ifølge Daily Telegraph.

Den britiske regerings tiltag er blandt andet også kommet under kritik fra hjemlige organisationer, blandt andet RenewableUK, der mener, at reglerne får Storbritannien til at halte efter de internationale markeder.

BRANCHENYT
Læs også