Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Hvidevarekomet begyndte i baglokale - nu har den rundet milliarden

Omsætningen i Whiteaway bugner. Direktøren poster flere millioner i international ekspansion.

Johannes Gadsbøll, adm. direktør i Whiteaway Group.  PR-foto: Whiteaway Group

Vækstridtet fortsætter for den danske netgigant Whiteaway, der bl.a. har Bestseller-rigmanden Anders Holch Povlsen i ejerkredsen.

Omsætningen voksede med over 300 mio. kr. i 2015, viser det nye årsregnskab for Whiteaway, der sælger hvidevarer via nettet og gennem sine Skousen-butikker.

I alt omsatte Whiteaway for 1,3 mia. kr. og fik et driftsresultat på 45,3 mio. kr. På det danske marked har Whiteaway rundet en milliard i omsætning, mens Sverige og Norge gav en omsætning på over 100 mio. kr. hver.

»Jeg er rimelig tilfreds. Vi har investeret massivt i at udvide vores forretning i Norge og Sverige, og det påvirker selvfølgelig resultatet,« siger adm. direktør Johannes Gadsbøll, der var med til at stifte Whiteaway for 13 år siden i baglokalet i en køkkenbutik.

Whiteaway har åbnet 15 Skousen-butikker i Norge og planlægger at åbne endnu flere over de næste år. I Sverige er der aktuelt ingen planer om at udbrede Skousen-konceptet, som Whiteaway-koncernen overtog i 2011 efter en dundrende konkurs.

Fra hovedsædet i Risskov ved Aarhus drømmer Johannes Gadsbøll om at erobre markeder udenfor Skandinavien. Han så gerne, at Whiteaway voksede endnu hurtigere.

»Men vi har fornuftige vækstrater, og dem skal vi fastholde. Der er hård konkurrence på det danske marked, så skal vi holde kadencen, kræver det, at vi slår igennem i udlandet,« siger direktøren, der bl.a. konkurrerer med Elgiganten, Punkt1, Wupti.com og den nye aktør Power om de danske kunders gunst.

»I år lancerer vi bl.a. en ny funktion, så kunder kan bestemme, hvornår på dagen de vil have deres varer leveret. Danskerne handler mere og mere på nettet og stiller derfor større krav. Det skal vi kunne imødekomme,« siger Johannes Gadsbøll.

Knap halvdelen af Whiteaway - 46,31 pct. - er ejet af Anders Holch Povlsen, der er adm. direktør og ejer af modevirksomheden Bestseller. Holch Povlsen købte sig ind i Whiteaway i sommeren 2014 og har ifølge Johannes Gadsbøll bidraget til, at selskabet kan fortsætte sin langsigtede ekspansion.

Bestseller-rigmanden er også medejer af en række andre onlinebutikker, herunder modeportalerne Asos og Zalando og netsupermarkedet Nemlig.com.

Finans Briefing giver dig hver dag alle de mest interessante nyheder, eksklusivt udvalgt af vore redaktører og leveret til din indbakke. Tilmeld dig her og styrk overblikket.

BRANCHENYT
Læs også