Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Shire og Baxalta enes om milliardhandel

Foto: Martin Lehmann

Det britiske medicinalselskab Shire køber sin amerikanske kollega Baxalta for omkring 32 mia. dollar, eller omkring 219 mia. kr.

Det fremgår af en fælles meddelelse fra selskaberne.

Ifølge aftalen, der anbefales af bestyrelserne i begge selskaber, modtager aktionærerne i Baxalta 18 dollar kontant samt 0,1482 aktie i Shire for hver aktie, de ejer i Baxalta.

Det svarer til en værdi på 45,57 dollar per Baxalta-aktie, skriver Shire, der dermed betaler en præmie på 37,5 pct. sammenlignet med kursen på Baxalta den 3. august sidste år, inden Shires købsinteresse blev offentligt kendt. I forhold til fredagens slutkurs på Baxalta på 40,01 dollar er der tale om en præmie på 13,9 pct.

Med kombinationen af de to selskaber skabes, hvad der betegnes som et førende medicinalselskab med fokus på sjældne sygdomme. Det er forventningen, at salgsvæksten vil blive tocifret, og at omsætningen passerer 20 mia. dollar i 2020. I løbet af de tre første år venter Shire at kunne hente besparelser på mere end 500 mio. dollar som følge af sammenlægningen.

På aktiemarkedet bliver der taget godt imod handelen. Aktien i Shire ligger 0,7 pct. højere i London, mens Baxalta stiger med næsten 6 pct. på førmarkedet i USA.

Baxalta konkurrerer blandt andre med Novo Nordisk på markedet for lægemidler til behandling af blødersygdomme.

BRANCHENYT
Læs også