Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Virksomhed sender ansatte på søvnkursus

Virksomheder interesserer sig i stigende grad for medarbejdernes sundhed og trivsel.

Søvnkurser og downloading af en søvn-app, der overvåger ens søvnvaner, er nogle af de nye tiltag i energiselskabet Dong Energys samlede sundhedsstrategi. Foto: Lars Krabbe

Bør chefen interessere sig for, hvordan man sover om natten? Nogle ansatte vil måske svare nej, fordi de vil opleve det som intimiderende. Andre vil sige ja og mene, det er omsorgsfuldt.

Ikke desto mindre er søvnkurser og downloading af en søvn-app, der overvåger ens søvnvaner, et af de nye tiltag i energiselskabet Dong Energys samlede sundhedsstrategi.

Det skriver Kristeligt Dagblad.

Intentionen er at skabe mere afbalancerede medarbejdere med større arbejdsglæde, lyder meldingen fra virksomhedens HR-direktør, Hanne Blume. Samtidig fastslår hun, at der udelukkende er tale om et frivilligt tilbud.

Men Dong Energys søvntiltag er blot det seneste eksempel på et stigende fokus på medarbejdernes sundhedsvaner, hvor virksomhederne bevæger sig tættere og tættere på privatlivet. Det vurderer ledelsesforsker ved Aalborg Universitet Anders Drejer.

»Arbejdslivet på denne måde bliver et livsprojekt, hvor arbejdet kan tænkes ind i enhver sammenhæng,« siger Anders Drejer.

I flere år har der været eksempler på, at arbejdsgivere interesserer sig for medarbejdernes sundhed med sund mad i kantinen og rygestopkurser, men med søvntiltaget er Dong Energy gået endnu et skridt videre og længere ind i privatsfæren.

»Sådanne tiltag kan gøre det svært at finde et sted, hvor man kan stå uden for sit arbejde. Et sted, hvor ikke alt, hvad man laver, kan tænkes ind i en arbejdssituation,« siger Anders Raastrup Kristensen, der er ekstern lektor på institut for ledelse, politik og filosofi ved CBS – Handelshøjskolen i København samt forsker i balancen mellem arbejds- og privatliv.

BRANCHENYT
Læs også