Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Enormt indkøbscenter i Dubai sendt på skrump

Mall of the World bliver mindre end først planlagt. Olieprisens kollaps får en del af skylden.

tore internationale investeringsfonde har været på vagt med hensyn til investeringer i fast ejendom i Dubai efter, at landet var tæt på at misligholde sin gæld i 2009. Foto: Kamran Jebreili/AP

Investeringsselskabet Dubai Holding havde en plan om at bygge det enorme Mall of the World-indkøbscenter til en pris af sammenlagt 20 mia. dollars eller 137 mia. kr., men politiske uroligheder har sammen med de faldende priser på olie og ejendomme i Dubai fået finansfolk fra golf-staterne til at gå tilbage til tegnebordet og nedskalere planerne.

Det skriver Bloomberg News, som pointerer, at den gamle plan også indeholdt et forslag om at bygge 100 hoteller omkring indkøbscenteret.

Store internationale investeringsfonde har været på vagt med hensyn til investeringer i fast ejendom i Dubai efter, at landet var tæt på at misligholde sin gæld i 2009, hvilket skete efter en periode med enorme udgifter til trofæprojekter såsom menneskeskabte øer.

Dubai Holdings nye plan omfatter opførelsen af tre indkøbscentre, der skal bygges i etaper, i stedet for ét stort indkøbscenter, hvilket tillader projektet at vokse gradvist afhængig af efterspørgslen og investeringslysten. Mantraet er ifølge Morgan Parker, som er ansat hos Dubai Holding, nu ændret til fokus på mere realistiske projekter, der kan generere afkast i stedet for dyre bygningsværker, som er beregnet til at polere Dubais internationale image.

Trods reduktionen af projektet, så er det fortsat meget ambitiøst med 850.000 kvadratmeter til detailhandlen, hvilket er knap otte gange størrelsen på Ørestadens Field's. Yderligere er det også planen, at der skal bygges 35 kontorbygninger, som skal spredes ud over området for at hjælpe butikkerne og restauranterne. Der skal også være 8.000 boliger fordelt på både luksuslejligheder og studenterboliger på området, der dækker over 162 hektar.

En af de helt store udfordringer bliver at gøre det muligt for folk at gå rundt i shoppingcenteret, hvilket især gælder i sommermånederne, når temperaturen kan stige til 45 grader. Dubai Holdings Morgan Parker har bestilt en undersøgelse af, hvordan kroppen reagerer, og uden skygge kan folk kun gå cirka 176 meter i den varme, og så vil de være færdige. Man bliver derfor nødt til at give folk muligheder for at søge skygge eller komme ind i forretninger med aircondition.

BRANCHENYT
Læs også