Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

VW vil købe flere bilejeres tillid med gavekort

Volkswagen udvider kompensation til utilfredse kunder. Onsdag skal topchefen til et afgørende møde.

Koncernchef i Volkswagen Matthias Müller (t.h.) sammen med bestyrelsesformand Hans Dieter Pötsch. Foto: Julian Stratenschulte/picture-alliance/dpa/AP Images

Volkswagen skruer op for charmen i et forsøg på at formildne de mange tusinde af selskabets kunder, der kører rundt med snydesoftware under motorhjelmen.

I november blev en halv million amerikanske VW-bilejere, der er omfattet af dieselskandalen, tilbudt en godtgørelsespakke til en værdi af 1.000 dollars - knap 7.000 kr.

Pakken indeholder et forudbetalt Visa-kort på 500 dollars og et gavekort på 500 dollars, der kan bruges hos VW's forhandlere. Samtidig tilbyder VW gratis vejhjælp de næste tre år.

VW udvider nu tilbuddet, så det også gælder biler med 3.0-liters dieselmotorer, skriver Wall Street Journal. Før var kun biler med 2.0-liters dieselmotorer omfattet af gestussen.

Herhjemme må snyderamte VW-kunder se langt efter et kontant plaster på såret. Kun bilejere i USA bliver tilgodeset, hvilket har affødt kritik fra de, der mener, at VW ikke bør gøre forskel på sine kunder.

VW's nye tilbud til de amerikanske kunder kommer forud for et vigtigt møde mellem koncernchef Matthias Müller og det amerikanske miljøagentur, EPA, onsdag. Her vil Matthias Müller fremlægge en plan for, hvordan VW har tænkt sig at fikse de 580.000 biler, der er omfattet af sagen i USA.

»Vi håber på et godt resultat af mødet,« siger koncernchefen til Wall Street Journal uden at gå i nærmere detaljer.

De amerikanske myndigheder har truet med at sagsøge VW for op mod 48 mia. dollars – 330 mia. danske kroner. Derudover venter der VW en langvarig kamp mod miljøorganisationer, bilejere og investorer, der vil have bilproducenten straffet for sine synder.

VW overvejer angiveligt at tilbagekøbe 115.000 biler i USA. Årsagen er, at det bliver for svært og dyrt at sikre, at bilerne lever op til de amerikanske emissionskrav, der er strengere end de europæiske.

I alt 11 mio. dieselbiler på verdensplan skal en tur forbi værkstedet i det kommende år. Danske VW-kunder venter på en afklaring, da Trafikstyrelsen endnu ikke har godkendt VW's plan for at ordne bilerne.

Finans Briefing giver dig hver dag alle de mest interessante nyheder, eksklusivt udvalgt af vore redaktører og leveret til din indbakke. Tilmeld dig her og styrk overblikket.

BRANCHENYT
Læs også