Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Lars Larsen taber millioner på møbelkaos

Det seneste regnskabsår giver selskabet bag Ide-Møbler og Ilva et underskud i driften på 153 mio. kr.

Møbelselskabet IDdesign var alt andet end en guldgrube for Lars Larsen i det forgangne regnskabsår. Foto: Bjørn Marcus Trappaud

Møbelselskabet IDdesign har det seneste år kostet dynekøbmand Lars Larsen 150 mio. kr. alene på driften. Store vanskeligheder med nye it-systemer og lagerflytning skabte i fjor leveringsproblemer i selskabet, som står bag møbelhusene Ide-Møbler samt Ilva.

Den situation aflæses også direkte i resultaterne for 2014/15, som IDdesign netop har offentliggjort nøgletal for. Selskabets omsætning i det skæve regnskabsår lå med 1,7 mia. kr. på samme niveau som året før.

Til gengæld er året endt med et minus på 153 mio. kr. i den primære drift – mens året før gav et plus på 6 mio. kr.

Selskabets adm. direktør Michael Christiansen lægger ikke skjul på stor ærgrelse over udviklingen:

»Frem til foråret, da implementeringen af nyt it og lager gav uforudsete problemer, forventede vi et tocifret millionoverskud. Derfor er det naturligvis frustrerende, at året ender med så stort et underskud,« udtaler Michael Christiansen om regnskabet.

Han erkender, at leveringsproblemerne i 2015 har kostet dyrt og givet ridser i lakken.

»Der skal arbejdes hårdt for at genvinde kundernes tillid, og det gør vi hver eneste dag. Systemerne fungerer nu og 85-90 pct. af kunderne får deres møbler til tiden. Men vi er først tilfredse, når vi er branchens bedste til at levere,« siger Michael Christiansen

IDdesign blev i 2013 overtaget af Lars Larsen og Jysk Group. Selskabet havde været gennem en længere årrække med millionunderskud og fik derfor en stor kapitaltilførsel i forbindelse med overtagelsen. Første år i den nye konstruktion, 2013/14, gav også allerede positive resultater med vækst i omsætningen og et driftsoverskud på 6 mio. kr. – en forbedring på 56 mio. kr.

Trods den seneste udvikling mener både Michael Christiansen og Lars Larsen, at IDdesign med de nye it-systemer og lagre har gennemført investeringer, som skal ruste selskabet til fremtidens konkurrence.

Den adm. direktør forventer, at det igangværende regnskabsår 2015/2016 vil give IDdesign et klart forbedret resultat sammenlignet med det afsluttede år.

Nøgletal IDdesign A/S2014/152013/14
Omsætning1.6981.657
Driftsresultat-1536
Egenkapital11895
Medarbejdere819799
BRANCHENYT
Læs også