Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Airbus sendte 635 fly ud til kunder sidste år og sætter rekord

Foto: Mel Evans/AP

Franske Airbus slog egne rekorder i 2015 og leverede samlet 635 passagerfly til flyselskaberne. Listeprisen for de mange fly er 915 mia. euro svarende til 6825,8 mia. kr., oplyser flyproducenten.

Franskmændene halser dog lidt bagefter amerikanske Boeing, der stadig er nummer et på flyhimlen med 762 leverede fly sidste år, skriver Bloomberg News.

Den Toulouse-baserede flyproducent oplyser, at 2015's resultater var bedre end egne forventninger, og at leveringerne slog den tidligere rekord fra 2014 på 629 leveringer.

- Tallene viser, at den globale efterspørgsel efter vores fly er forblevet robust, siger Airbus-direktøren, Fabrice Bregier, om udviklingen i leveringerne.

Samlet lød ordreindtaget på 1.036 fly sidste år - blandt andet blev der bestilt tre A380 superjumbo fly med en samlet listepris på, hvad der svarer til 8,7 mia. kr. Handlerne blev annonceret ved udgangen af året - og der nævnes ikke yderligere detaljer om, hvem køberne er.

En person med kendskab til bestillingerne løfter dog sløret overfor Bloomberg og siger, at japanske All Nippon Airways vil købe tre af de store passagerfly. Men Airbus har afvist at kommentere yderligere.

Samlet modtog Airbus 1.036 ordrer sidste år. Samlet bringer det antallet af ordre i bøgerne op på 6.787 fly, hvilket ifølge Bloomberg er industri rekord .

Aktien i Airbus ligger tirsdag formiddag uændret i 58,13 euro.

BRANCHENYT
Læs også