Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Dansk vin-app skovler millioner ind

Det danske vinimperium Vivino har fået en kapitalindsprøjtning på 171 mio. kr.

Vivino kunne i 2015 fejre at have rundet 10 mio. brugere.  Foto: pressefoto Vivino

Det er vist på sin plads at udbringe en skål i den danske iværksættervirksomhed Vivino.

Vivino, der med få klik på en smartphone forvandler den almindelige dansker til en erfaren sommelier, kunne tirsdag offentliggøre, at man har formået at indsamle 25 mio. dollars - svarende til 171 mio. kr. - fra en gruppe internationale investorer.

Den massive investering gør det muligt for Vivino at udbygge sit digitale vinimperium samt fortsætte den massive vækst og udvide markedsføringsindsatsen i vinelskende regioner som USA, Italien, Frankrig, Spanien, Belgien og Tyskland.

»Dagens nyhed fastslår vores position som dominerende i den globale vinindustri,« siger stifter og direktør Heini Zachariassen.

I spidsen for flokken af investorer står champagnebaronen Christophe Navarre, som er topchef i SCP Neptune International, der bedst er kendt for luksuschampagne som Dom Pérignon og Moët.

Navarre træder ind i Vivinos hovedbestyrelse, hvor han skal klæde virksomheden på til dens videre internationale væksteventyr.

»Vores mission om at hjælpe folk over hele verden med at finde god vin kræver betydelige ressourcer inden for vin- og teknologiindustrien. Takket være de store investeringer og Cristophe Navarres utrolige indsigt er vi godt klædt på til at angribe vores mission på en hidtil uset måde,« siger Heini Zachariassen.

Vivino kunne tidligere på året fejre en milepæl, da appen rundede 10 mio. brugere. Appen er bygget op på genkendelsesteknologi, som gør det muligt for brugeren at scanne vinetiketter og dermed få adgang til anmeldelser samt at købe vin og finde gode tilbud.

Appen er førende på markedet i Danmark, hvor flere end 600.000 danskere har downloadet den. I USA findes appen på ca. 2,5 mio. amerikanske mobiltelefoner. 

I alt har virksomheden til dato rejst 37 mio. dollars i investeringer, siden den så dagens lys i 2010.  Af prominente danske investorer kan nævnes Skype-milliardæren Janus Friis og stifteren af Just Eat, Jesper Buch.

BRANCHENYT
Læs også