Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Dansk møbelvirksomhed flytter produktion til Polen

Danmarks største møbelproducent har ny fart i det globale salg efter år med dyb krise, millionunderskud og store nedskæringer.

Møbelproducenten Tvilum havde i 2006 ca. 1.800 medarbejdere - antallet er nu omkring 800. Foto: Joachim Ladefoged

Den danske møbelproducent Tvilum har fart i salget - og etablerer derfor egen produktion i udlandet. Det skal sikre virksomheden fornyet konkurrencekraft.

Hidtil har selskabet, som afsætter saml-selv-møbler på de globale markeder, haft hele produktionen placeret på egne fabrikker i Midtjylland. Men nu kommer også produktion i Polen til.

Tvilum ApS ejes af den amerikanske kapitalfond Revolution Capital Group.

Adm. direktør Andrew Long i møbelselskabet melder over for Finans, at trods regnskabet endnu ikke er afsluttet, ligger det fast, at 2015 bliver det bedste i fem år.

Året har budt på vækst med en offensiv salgsstrategi på flere nye globale markeder. Men der er fortsat pres på priserne. 

Om satsningen i Polen udtaler den adm. direktør derfor i en pressemeddelelse:

»Etableringen sker for at komme tættere på vores kunder i Europa, som vi afsætter mere end 60 pct. til. Desuden ligger vores største råvareleverandør i det område, hvor vi etablerer os i Polen. Samlet set er de to faktorer med til at sænke transportudgifterne betragteligt, og det har stor betydning for Tvilum som forretning.«

Finans har tidligere beskrevet, at Tvilum har været gennem år med stor turbulens. Selskabet er gået fra en omsætning på 2,6 mia. kr. i 2006 til 1,5 mia. i 2014, som er det seneste offentliggjorte regnskab. Indtjeningen er samtidig styrtdykket. De fire seneste, offentliggjorte regnskaber har tilsammen givet et tab omkring 400 mio. kr.

Antallet af medarbejdere er dykket fra tæt ved 1.800 i 2006 til lidt under 1.000 ved årsskiftet 2014/15. Og siden er antallet reduceret yderligere.

Tvilum har i dag produktion i Fårvang, som også er hovedsæde, samt Kjellerup og Silkeborg. Kunderne til møblerne er store, internationale detailkæder som Walmart, Ikea, Target, Conforama, B&Q og Jysk.

I den nye produktion etableres ca. 80 nye arbejdspladser i den vestpolske by Szczecinek. Andrew Long udtaler samtidig, at Tvilum fortsat vil have både dansk produktion og lagerfaciliteter.

»Udbud, efterspørgsel og markedsvilkår vil diktere de langsigtede planer for vores danske faciliteter, men vi forventer helt klart at fastholde produktion i Danmark i de kommende år. Vi ser denne ekspansion som en investering i fremtidig vækst,« fremhæver Andrew Long.

BRANCHENYT
Læs også