Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Netbutikker gør klar til millionslagsmål mod Nets

Utilfredse netbutikker vil have tilbagebetalt millioner i dankortgebyrer.

Ifølge Konkurrencestyrelsen må Nets ikke opkræve mere end 1,20 kr. i gennemsnit pr. dankorttransaktion. Arkivfoto: Jens Dresling

Netbutikker over hele landet har fået rettens ord for, at de kan anlægge et gruppesøgsmål mod Nets, der administrerer Dankortet herhjemme.

Forude venter et potentielt slagsmål om, hvorvidt netbutikker skal have tilbageført millioner af kroner i opkrævede gebyrer.

Sagen drejer sig om, at Konkurrencestyrelsen i 2013 afgjorde, at Nets har opkrævet urimeligt høje gebyrer for modtagelse af betalinger på nettet. Nets måtte nedsætte gebyrerne med cirka 30 pct., men stævnede samtidig Konkurrencestyrelsen, fordi man var uenig i afgørelsen.

Striden mellem Nets og Konkurrencestyrelsen skal afgøres i Landsretten i januar 2017. Og hvis Nets taber den, er en række netbutikker klar til at slå til.

»Vi bakker op om de virksomheder, der mener, at de har penge til gode. Vi er glade for Dankortet, men mener, at gebyrerne ikke må være urimeligt høje,« siger Niels Ralund, adm. direktør i Foreningen for Dansk Internet Handel (FDIH).

Cirka 60 af hans medlemsvirksomheder har valgt at samle sig i Foreningen for Dankortsag. Her arbejder de for, at Nets tilbagefører de gebyrer, som ifølge Konkurrencestyrelsen har været for høje fra 2008-2013.

Niels Ralund vurderer, at de utilfredse netbutikker har en god sag. Det mener Nets til gengæld ikke.

»Får vi medhold i Landsretten, forsvinder grundlaget for en erstatningssag helt. Vi ser derfor frem til Landsrettens vurdering, da vi føler, at vi har en god sag,« siger pressechef i Nets Søren Winge.

Indtil videre er der rejst krav om erstatning på i alt 32 mio. kr. De næste otte uger kan netbutikker, der mener, at de har krav på erstatning fra Nets, tilmelde sig gruppesøgsmålet, siger Niels Ralund.

Han tør ikke spå om det endelige antal deltagere i søgsmålet.

Ifølge Konkurrencestyrelsens afgørelse må Nets ikke opkræve mere end 1,20 kr. i gennemsnit pr. dankorttransaktion.

Finans Briefing giver dig hver dag alle de mest interessante nyheder, eksklusivt udvalgt af vore redaktører og leveret til din indbakke. Tilmeld dig her og styrk overblikket.

BRANCHENYT
Læs også