Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Kinas rigeste mand køber amerikanske Hollywood-film for milliarder

Dalian Wanda Group med Kinas rigeste mand, Wang Jianlin, som bestyrelsesformand, køber nu et af Hollywoods største filmproduktionsselskaber. En handel til over 24 mia. kr. og dermed et af de største kinesiske køb på amerikansk jord nogensinde.

Kina rigeste mand, Wang Jialin, står nu i spidsen for et af de største kinesiske virksomhedskøb i USA nogensinde.  Foto: AP

Med bestyrelsesformand Wang Jialin, der bærer titlen som Kinas rigeste mand, i front har kinesiske Dalian Wanda Group indgået en af de største kinesiske virksomhedshandler i USA nogensinde. Det meddeler Dalian Wanda Group tirsdag, ifølge New York Times.

Med en købssum på 3,5 mia. dollars svarende til mere end 24 mia. kr. køber Dalian Wanda Group nu Legendary Entertainment, som er et af Hollywoods største filmproduktionsselskaber.

Dalian Wanda Group, der er et politisk magtfuldt ejendoms- og underholdningsselskab, annoncerede handlen i Bejing tirsdag. Her fortalte selskabet ifølge den amerikanske avis, at investeringen skal styrke Dalian Wanda Groups position i den globale filmbranche ved at kombinere selskabets biografkæde med Legendary Entertainments produktion af Blockbuster-film som »Pacific Rim« og »Jurassic World«.

Den kinesiske milliardhandel sker som den seneste af en lang række opsigtvækkende tiltag fra Kinas rigeste mand. I 2012 købte Dalian Wanda Group den amerikanske biografvirksomhed, AMV Teatre, for næsten 18 mia. kr., og året efter begyndte virksomheden at opføre et enormt studiekompleks i det østlige Kina til en værdi af omkring 6 mia. kr., og hvor amerikanske stjerne som Leonardo DiCaprio og John Travolta blev fløjet til i den anledning.

I en meddelelse siger Dalian Wanda Group, at de tror på, at deres nye milliardindkøb af Legendary Entertainments vil hjælpe selskabet til at »øge sine muligheder på markedet« i Kina.

Et marked, der er præget af statslig censur, der til tider blokerer for film, og hvor strenge kvoter begrænser Hollywood-film i at nå landets store lærreder.

Det skete blandt andet for de verdenskendte Harry Potter-film, der først fik premiere sent i Kina, ligesom det kinesiske folk ikke fik mulighed for at gå til verdenspremiere på den nyeste film i ”Star Wars”-serien i december. Først i januar er Star Wars endt i biograferne i verdens folkerigeste land.

BRANCHENYT
Læs også