Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

BREAKING
0

Penge tilbage i skat? Svaret er på vej

Skat sender årsopgørelsen for det forgangne skatteår ud den 14. marts.

Årsopgørelsen kommer en lille uge senere i år, end det var tilfældet i fjor. Screendump: Skat.dk

Et nyt år er begyndt og tidspunktet for den personlige regnskabsaflæggelse i form af årsopgørelsen for Skat nærmer sig.

Mandag den 14. marts løfter skattemyndigheden sløret for, om vi skal have penge tilbage i Skat, eller om der i stedet venter en restskatte-regning på os.

Men måske kan man allerede smugkigge på årsopgørelsen i weekenden den 12.-13. marts.

Skats tidsplan

1. januar-14. marts:

  • Vi indsamler oplysninger fra arbejdsgivere, pengeinstitutter mfl.

14. marts:

  • Årsopgørelsen er klar og kan ses i TastSelv - Hvis din årsopgørelse endnu ikke er klar, får du i stedet en servicemeddelelse eller et servicebrev. Når du har tastet din selvangivelse, får du din årsopgørelse.
  • Fra den 14. marts kan du også oplyse nye tal eller ændringer til årsopgørelsen, uanset om du har fået en årsopgørelse eller et servicebrev/meddelelse.
  • Taster du oplysningerne inden 31. marts 2016, kan de nå at komme med på den første årsopgørelse.

7. april og frem:

  • Vi sætter overskydende skat op til 100.000 kr. ind på din Nemkonto den 12. april 2016. Overskydende skat over 100.000 kr. bliver også sat ind på din Nemkonto, men det tager lidt længere tid.

16. april-25. april:

  • Årsopgørelsen sendes ud på papir til de borgere, der enten er fritaget eller ikke omfattet af digital post.

Kilde: Skat

»Skat har således i tidligere år brugt den praksis at åbne for adgangen et par dage forud for den officielle dato for at minimere det pres på tastselv-systemet, der altid opstår, når årsopgørelserne frigives. Det sker – gætter vi på – nok også i år,« skriver revisionsselskabet BDO i en optakt til offentliggørelsen.

Årsopgørelsen kommer i øvrigt en lille uge senere i år, end det var tilfældet i fjor.

Selvom skatteinstansen de senere år har gjort meget for at minimere antallet af borgere, der skal have rettet årsopgørelsen til efterfølgende, så vil mange årsopgørelser kun være foreløbige, fordi der mangler oplysninger, eller oplyste tal skal rettes til.

Har man haft indkomster eller fradrag, som Skat ikke kender til, så skal man selv indberette beløbene, og kan man nå det inden udgangen af marts, så vil Skat kunne nå at korrigere udbetalingen af overskydende skat, der sker den 12. april.

Hører man i det hele taget til gruppen af danskere, der har betalt for meget i skat i 2015 og dermed skal have penge tilbage, så bliver beløbet udbetalt sammen med en rentekompensation på 0,5 pct. svarende til 5 kr. pr. 1.000 kr. Her hører det dog med, at beløb under 100 kr. ikke bliver udbetalt, men blot overført til næste skatteår.

Er der tale om et beløb over 100.000 kr., så sker udbetalingen senere, da Skat skal gennemgå sagen manuelt for at sikre, at der ikke er sket fejl.

Skal man derimod betale restskat, så sker der også her et rentetillæg, og her afhænger størrelsen af, hvornår man betaler sin gæld.

Betaler man før 1. juli 2016, så sker der et tillæg på 2,2 pct. for antallet af dage i perioden fra 1. januar. Skal man eksempelvis af med 5.000 kr., så koster det et tillæg på ca. 27 kr., hvis man betaler den 1. marts, mens der sker et tillæg på ca. 55 kr., hvis man betaler 30. juni.

Venter man med at betale til efter 1. juli 2016, så løber der i stedet et fast restskattetillæg på 4,2 pct. på. I tilfældet med en restskat på 5.000 kr. er der tale om et tillæg på 210 kr.

Beløb under 19.200 kr. overføres automatisk til forskudsskatten for 2017, mens beløb over skal betales over tre rater i august, september og oktober.

BRANCHENYT
Læs også