Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Nu gør Stylepit klar til børsexit - direktøren går

En række mindre aktionærer gør modstand mod planlagt afnotering af Stylepit.

Anders Holch Povlsen (th.) sammen med Stylepits afgående direktør, Marc Jeilman. Foto: Liv Høybye og Thomas Larsen

Modebutikken Stylepit skifter ud på chefgangene, efter at Bestseller-rigmand Anders Holch Povlsen har overtaget kontrollen med selskabet.

Bestyrelsen har takket af og adm. direktør Marc Jeilman valgt at fratræde sin stilling. Det oplyser Stylepit i en meddelelse til fondsbørsen i forbindelse med torsdagens ekstraordinære generalforsamling.

Henrik Lundum er blevet indsat som midlertidig direktør, men erstattes af Sven-Eric Nilsson den 1. marts 2016. Sven-Eric Nilsson kommer fra en stilling som vice president of global e-business i Velux A/S.

Anders Holch Povlsens private holdingselskab, Aktieselskabet af 14.10.2012, har sikret sig 83,44 pct. af aktierne og stemmerne i Stylepit og har fremsat et forslag om at afnotere selskabet fra børsen.

Forslaget var et af hovedpunkterne på torsdagens generalforsamling. Her blev det med skriftlig afstemning godkendt, at bestyrelsen ansøger Nasdaq Copenhagen om en afnotering.

En del af Stylepits 3.000 mindretalsaktionærer har udtrykt modstand mod en afnotering, da de mener, at det vil påføre dem et betydeligt økonomisk tab og skade investeringsmiljøet i Danmark.

På den ekstraordinære generalforsamling fratrådte bestyrelsesmedlemmerne N.E. Nielsen, Christian Bjerre Kusk og Stein Lande. Til den nye bestyrelse blev valgt Michael Schrøder, Jens Christian Buhl og Regina M. Andersen.

Michael Schrøder arbejder for Pandora, mens Jens Christian Buhl er e-commerce-direktør i Bestseller. Regina M. Andersen er advokat og tidligere partner i firmaet Bech-Bruun.

Adm. direktør Marc Jeilman har selv truffet beslutningen om at kvitte sin stilling, fremgår det af meddelelsen til fondsbørsen. Bestyrelsen takker ham for sin indsats og konstaterer, at Stylepit er »en rigtig god virksomhed i en meget dynamisk branche.«

Stylepit har været gennem en årrække med dårlige økonomiske resultater og intern uro. I sit seneste årsregnskab kom selskabet ud med et underskud på 52,6 mio. kr. og et fald i omsætningen på 22,5 pct.

Den netbaserede tøjbutik er især presset af udenlandske konkurrenter som Zalando, Asos og Boozt, der har gjort massive indhug på de nordiske markeder.

BRANCHENYT
Læs også