Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Islændinge vil flyve billigt til USA's vestkyst

Det islandske Wow Air lancerer nye ruter fra København til Californien med kort stop på vulkanøen.

Forretningsmanden Skuli Mogensen står bag Wow air, som nu vil flyve til Californien. Arkivfoto

Antallet af ruter til den amerikanske vestkyst er steget markant. Både Norwegian og SAS flyver til storbyer i Californien, og nu vil det islandske lavprisselskab Wow Air tage kampen op.

Wow Air flyver fra København via et kort stort på Island til Los Angeles og San Francisco. Forbindelserne åbner i juni, og de billigste billetter kan købes for 1.499 kr. Billetprisen omfatter dog ikke bagage.

»Los Angeles og San Francisco er tiltrækkende rejsemål for danskerne, så vi er glade for at kunne tilbyde to fantastiske destinationer til markedets laveste priser,« fortæller stifter og ejer af Wow Air, Skuli Mogensen.

Los Angeles og San Francisco er tiltrækkende rejsemål for danskerne, så vi er glade for at kunne tilbyde to fantastiske destinationer til markedets laveste priser.

Skuli Mogensen, stifter og ejer af Wow Air.

Der er fire til fem ugentlige afgange fra København til den amerikanske vestkyst via vulkanøen.

Wow Air flyver med Airbus A320 på de korte ruter, som bringer passagerer til Island fra flere byer i Europa, herunder København. Fra basen i Keflavik flyves til Nordamerika med Airbus A330-300.

Ifølge Wow Air er det ikke mindst de nye og brændstofbesparende fly, som betyder, at selskabet kan tilbyde lave billetpriser.

Island ligger geografisk direkte på flyveruten fra Nordeuropa til det nordlige USA og Canada, og det sikrer en forholdsvis kort flyvetid. Transfertiden i Keflavik er maksimalt på halvanden time.

Wow Air flyver også over Atlanten til Washington og Boston, og Wow Air oplyser, at belægningsgraden fra København på disse forbindelser har været over 90 pct.

BRANCHENYT
Læs også