Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Chr. Hansen i milliardopkøb

Det danske bioteknologiske selskab opkøber amerikansk virksomhed for 185 mio. dollars. Chr. Hansen betaler ikke udbytte til aktionærerne i år.

Foto: Chr. Hansen

Chr. Hansen koncernen køber en amerikansk virksomhed for 185 mio. dollars. Der er tale om selskabet Nutrition Physiology Company, som leverer mikrobielle løsninger til den amerikanske husdyrindustri. Selskabet havde i 2015 en omsætning på 41 mio. dollars.

»Med dette opkøb udvider vi vores platform indenfor probiotika, som hjælper landmændene med at forbedre produktiviteten og sundheden for deres husdyr ad naturlig vej,« siger Cees de Jong, adm. direktør i Chr. Hansen Holding A/S.

Investeringen i den amerikanske virksomhed betyder også, at Chr. Hansen ikke betaler udbytte eller gennemfører aktietilbagekøb i det indeværende regnskabsår. Det oplyser selskabet i meddelelse til fondsbørsen.

Købet af den amerikanske virksomhed betyder, at Chr. Hansen får adgang til kødkvægsegementet, og det vil ifølge selskabet være et stærkt supplement til Chr. Hansens eksisterende position inden for animal health.

Opkøbet giver en række synergimuligheder indenfor salg, innovation og logistik- Synergierne ventes opnået inden for de kommende to år.

Chr. Hansen oplyser, at salget ikke påvirker selskabets forventninger til regnskabsåret 2015-2016. Chr. Hansen præsenterer i morgen regnskabet for 1. kvartal.

Opkøbet vil blive finansieret af Chr. Hansen egen likvide beholdning og eksisterende kredditfaciliteter.

Den amerikanske virksomhed vil indgå i Chr. Hansens animal health forretning, som er en del af selskabets Health & Nutrition Division. Animal health området havde sidste år en omsætning på ca. 450 mio. kr.

Chr. Hansen havde i det seneste regnskabsår 2014-2015 en vækst i omsætningen på 10 pct.

Helår (mio. euro)2014/152013/14
Omsætning858,6756,2
Driftsresultat232,5204,8
Resultat efter skat162,5132,2
Ord. udbytte (kr. per aktie)4,703,77
BRANCHENYT
Læs også