Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Sort dag for de amerikanske aktier

Usikkerhed om Kina og nye olieprisfald fik kurserne til at falde.

Der var bekymring på børsen i New York onsdag. Arkivfoto.

Mørke skyer trak ind over det amerikanske aktiemarked onsdag. Nervøse investorer solgte ud i de sidste timer før børsens lukkedetid, og det sendte kurserne ned.

Alle de ledende aktieindeks faldt markant. Dow Jones havde et tab på mere end 2 pct., og S&P indekset over 500 store virksomheder faldt med 2,5 pct. Værst gik det for det teknologitunge Nasdaq indeks, som tabte 3,5 pct.

Usikkerhed om udviklingen i Kina samt fortsat faldende oliepris er medvirkende til usikkerhed hos investorerne.

Eksporten i Kina steg ellers med 2,3 pct. i december efter et fald på 3,7 pct. i november. Økonomerne havde ifølge Bloomberg ventet et fald i eksporten på 4,1 pct.

Olieprisen faldt onsdag til under 30 dollars pr. tønde. Det laveste niveau siden 2004.

Nedturen i USA kom efter en mere stabil aktiedag i Europa. Det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks gik omkring 0,3 pct. frem, ligesom de toneangivende markeder i London og Paris blev løftet med omtrent 0,3 og 0,2 pct. Børsen i Frankfurt faldt dog med omkring 0,4 pct.

Paradoksalt var det især selskaber inden for energisektoren, som havde fremgang med de største stigninger i tre uger oven på ni dage med fald. Det britiske olieselskab Tullow Oil steg således med 4,4 pct.

I Danmark sluttede aktiekurserne en smule lavere efter en god start på dagen. C20 Cap-indekset gik samlet tilbage med 0,2 pct.

BRANCHENYT
Læs også