Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Tobaksgigant bekræfter: Vi ryger på børsen

Scandinavian Tobacco Group vil indtage børsen, oplyser selskabet nu endeligt.

Adm. direktør i Scandinavian Tobacco Group, Niels Frederiksen. Foto: Ida Munch

Scandinavian Tobacco Group er klar til at gøre sin entré på børsen i København.

Det bekræfter selskabet torsdag i en meddelelse til fondsbørsen.

»Den planlagte børsnotering er en vigtig milepæl for koncernen, som forventes at give et solidt grundlag for fremtidig vækst ved at forøge selskabets synlighed, yderligere forbedre evnen til at tiltrække og fastholde nøglemedarbejdere, brede aktionærkredsen ud samt andre fordele, der følger af at være et børsnoteret selskab,« lyder det i meddelelsen.

I dag er koncernens ejerskab fordelt på tre store aktionærer. Augustinus Fonden og Det Obelske Familiefond ejer 51 pct., mens Swedish Match AB sidder på 49 pct. De danske fondes rødder i tobaksindustrien går mere end 250 år tilbage, mens Swedish Match AB er noteret på Nasdaq Stockholm.

Den planlagte børsnotering forventes at bestå af et salg af op til 40 pct. af de eksisterende aktier ligeligt fordelt mellem koncernens aktionærer.

Det fremgår ikke af meddelelsen, hvornår selskabet vil indtræde på børsen, men planerne har ligget i klar i længere tid. Tidligere på måneden lagde selskabet imidlertid børsnoteringen på is grundet uro på aktiemarkederne.

»Scandinavian  Tobacco  Group  har  en  attraktiv  og  stabil forretning, der er forankret i vores stærke og diversificerede varemærkeportefølje og vores globale tilstedeværelse. Det er lykkedes os at fastholde og udvide vores markedsførende position inden for cigarer, pibetobak og finskåren tobak, og vi har en klart defineret strategisk dagsorden  om fortsat  at forbedre vores lønsomhed,« siger Niels Frederiksen, direktør i Scandinavian Tobacco Group.

I anledning af koncernens børsbejleri, bliver der skiftet ud ved bestyrelsesbordet. Anders Obel, Lars Dahlgren og Fredrik Lagercrantz forlader bestyrelsen, mens Søren Bjerre-Nielsen, Dianne Neal Blixt og Luc Missorten træder ind som uafhængige bestyrelsesmedlemmer.

Bestyrelsen vil således bestå af otte generalforsamlingsvalgte medlemmer, hvoraf man anser syv som værende afhængige, samt fire medarbejdervalgte medlemmer.

»De nye medlemmer vil tilføre bestyrelsen omfattende og bred erfaring fra internationale offentlige og private virksomheder,« hedder det i meddelsen.

Scandinavian Tobacco Group, der beskæftiger godt 8.000 medarbejdere, har 18 kontorer fordelt i Nordamerika, Europa, New Zealand og Australien. Koncernen fremstiller og sælger årligt 3 mia. cigarer og 5.000 tons pibetobak og finskåren tobak til 100 lande fordelt over hele verden.

BRANCHENYT
Læs også